Φέτος στη Λαμία ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από τα άλλα…

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 22:02 Φέτος στη Λαμία ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από τα άλλα…

Ένα ασυνήθιστο χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλισαν φέτος στην πλατεία Πάρκου τα μέλη της Αντικαρκινικής Λαμίας, προκειμένου να δημοσιοποιήσουν την σημασία της πρόληψης και την σωστής ενημέρωσης για τον καρκίνο.

Φίλοι, εθελοντές και τα μέλη της Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας, με την πρόεδρο κα Αλεξάνδρα Βεντούρη - Νασοπούλου, αγκάλιασαν σήμερα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της προσφοράς και του εθελοντισμού, με πολύχρονες κορδέλες που ή κάθε μία έχει τον δικό της συμβολισμό.

«Με κουκουνάρια, φουντούκια και καρύδια στόλιζαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τον 16ο αιώνα. Τον 17ο - 18ο με μήλα ή μπισκότα και τον 19ο αντικαταστάθηκαν με γυάλινες μπάλες. Σήμερα η Αντικαρκινική Λαμίας στολίζει με πολύχρωμα φιογκάκια, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία, να μην αγνοεί την πρόληψη και να ενημερώνεται σωστά για τον καρκίνο. Είμαστε εθελοντές δίπλα στους συνανθρώπους, μας για να διαδώσουμε τον πολιτισμό της πρόληψης και να χτυπήσουμε το φόβο και την προκατάληψη. Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι οι περισσότερες μορφές καρκίνου, μπορούν να προληφθούν, με συστηματική στρατηγική πρόληψης...»,  ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Βεντούρη - Νασοπούλου.

 Επίσης η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας ευχαρίστησε τον Δήμο Λαμιέων για την παραχώρηση του χώρου, το φυτώριο "Ρωμανάς" για το δωρεάν φυσικό έλατο στη γλάστρα και τους εθελοντές που συμμετείχαν, υπογραμμίζοντας πως η πρόληψη σώζει την υγεία μας, τον μοναδικό πλούτο που διαθέτουμε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση