Μυστήριο: Αρρώστησαν οι μισοί μαθητές στο Ακραίφνιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 08:35 Μυστήριο: Αρρώστησαν οι μισοί μαθητές στο Ακραίφνιο

Τα παιδιά έχουν υψηλό πυρετό, εμετούς, τάση για εμετό και λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και τα κόκκαλα - Και ενήλικοι στην περιοχή έχουν τα ίδια συμπτώματα - Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ - Τι λέει η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.

Ο ένας μετά τον άλλον, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ακραιφνίου, αρρώσταιναν και μάλιστα, ο ένας από αυτούς είναι στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αλέξανδρος Καρκάνας, Διευθυτνής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας, συνολικά 30 παιδιά αρρώστησαν, σχεδόν τα μισά του σχολείου δηλαδή!

Όπως περιέγραψε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, ο κύριος Καρκάνας, «Την Παρασκευή την ημέρα της γιορτής κάποια παιδάκια έλειπαν… Τη Δευτέρα σήμερα, έμαθα ότι λείπουν πολλά παιδιά στο σχολείο. Ενημερώθηκε ότι λείπει το 45% των παιδιών περίπου 30 παιδιά. Έγινε ένα λάθος, δε λείπουν 45 παιδιά. Ένα από αυτά είναι στο νοσοκομείο και τα υπόλοιπα στα σπίτια τους, είναι και κάποιοι ενήλικες. Κλείσαμε το σχολείο προληπτικά, το νερό δεν είναι εύκολο να φταίει γιατί είναι κλειστό κύκλωμα. Τα συμπτώματα αυτά, δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά σε τι αντιστοιχούν. Πάντως τα παιδιά είναι σε παρακολούθηση. Ευτυχώς δεν έχουμε τίποτα το ανησυχητικό».

Η πρώτη σκέψη ήταν ότι ίσως να υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το νερό του χωριού. Ωστόσο αυτό μέχρι σιτγμής, δεν έχει αποδειχθεί. Η τελευταία ανάλυση νερού στην περιοχή ήταν στις 28 Φεβρουαρίου και δεν έδειξε τίποτα ανησυχητικό. Τώρα, οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Κάτοικος χωριού: Εδώ και ένα μήνα αρρωσταίνουμε

Σύμφωνα με τα όσα είπε κάτοικος του χωριού, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου πάντως, οι κάτοικοι δεν άρχισαν τώρα να αρρωσταίνουν αλλά… πριν από ένα μήνα.

«Χθες δεν παρελάσανε (τα παιδιά). Βήχας, πυρετος υψηλός και εμετοί είναι τα συμπτώματα. Παντού τα ίδια, σε όλο το χωριό. Εγώ που πήγα στον γιατρό, μου είπε ότι είναι ίωση, άλλοι παίρνουν και αντιβίωση γιατί τους γυρίζει πνευμονία. Στο χωριό μας τα συμπτώματα είναι αρκετό καιρό, μπορεί και μήνα. Αλλά τώρα πέφτουν σαν τα κοτόπουλα. Δεν ξέρω γιατί…»

Όπως είπε στο newsIT.gr η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, πήραν δείγμα από το νερό. Το PH του απο τους πρώτους έλεγχους είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, ωστόσο το έστειλαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επίσης, εξετάζουν την περίπτωση να είναι κάτι ιογένες. Ακούστε όλα όσα είπε η κυρία Παπαθωμά:

Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ live

Προσαρμοσμένη αναζήτηση