Ο Τραμπ απειλεί να σταματήσει το εμπόριο με ορισμένες χώρες εάν η Fed δεν μειώσει τα επιτόκια
«Γίνετε πατριώτες για αλλαγή» τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το newsit.gr, κάλεσε τα στελέχη της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να είναι «πατριώτες» και απείλησε να σταματήσει το εμπόριο με ορισμένες χώρες αν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δεν μειώσει τα επιτόκια.
«Μειώστε τα επιτόκια ή θα σταματήσω τις εμπορικές συναλλαγές με χώρες με τις οποίες έχουμε εμπορικό έλλειμμα», έγραψε με κεφαλαία γράμματα ο Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα του T1 ruth Social. «Γίνετε πατριώτες για αλλαγή», συνέχισε.
Η ανάρτησή του ήρθε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας που έδειξε πως η ανεργία παρέμεινε χαμηλή στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα στο 4,1%, ενώ οι προσλήψεις ανέκαμψαν καθώς τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 162.000 «καθαρές» νέες θέσεις εργασίας, τριπλάσιες από τις προσδοκίες της αγοράς.
Ο νέος πρόεδρος της Fed Κέβιν Γουόρς πριν από εβδομάδες είχε χαρακτηρίσει το ύψος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ «ανησυχητικό», τονίζοντας ότι «δύσκολα» μπορεί να χαρακτηρίσει τη νομισματική πολιτική «περιοριστική», δηλώσεις που αφήνουν να εννοηθεί ότι στην επόμενη συνεδρίασή της η ομοσπονδιακή τράπεζα θα συνεχίσει να διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκιά της.
Η Fed έχει αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια από τον Δεκέμβριο του 2025.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μακρόν: Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις που δεν διοργανώνονται από συνδικάτα τις επόμενες μέρες
«Πίσω από τα επεισόδια του Σαββάτου βρίσκονταν ακροαριστερές ομάδες, που σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη Δημοκρατία», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Viral η χειρονομία ιερέα στο Μιλάνο: Ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο σε ταραξία – «Δεν το μετάνιωσα»
«Δεν υπήρχε πρόθεση βίας, μερικές φορές πρέπει να λες στους νέους να προσέχουν τι κάνουν», ανέφερε ο Τζανικόλα Μαρία Σιμόνε.
Ο «Batman του Λονδίνου»: Ο άγνωστος με τη μάσκα που πληρώνει βενζίνες, πρόστιμα και φαγητό για αγνώστους! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2026, ένας άνδρας ντυμένος Batman στάθηκε μπροστά στο London Eye και συστήθηκε μέσω Instagram ως ο άνθρωπος που θα προσπαθούσε να κάνει «τα προβλήματα των Λονδρέζων να εξαφανιστούν».
Ιταλία: Άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ από την απεργία των φορτηγών – Στέρεψε ο Νότος από καύσιμα και τρόφιμα
Ελλείψεις σε λαχανικά, φρούτα, αυγά και γαλακτοκομικά - Έκτακτη σύσκεψη σήμερα (22/10/26) υπό τη Τζόρτζια Μελόνι για να αναζητηθούν λύσεις
Τεταμένη η κατάσταση στα Τίρανα: Νέα συγκέντρωση σήμερα έξω από το κοινοβούλιο – Εκκληση για διάλογο απευθύνει ο Ράμα
Τις δύο προηγούμενες ημέρες τις καρέκλες διαλόγου είχαν καταστρέψει οι διαδηλωτές ως απάντηση στο αίτημά του.