Γιατί οι ειδικοί συστήνουν να τρώτε ακτινίδια μετά τις διακοπές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 10:18 Γιατί οι ειδικοί συστήνουν να τρώτε ακτινίδια μετά τις διακοπές

Τα οφέλη του για τον οργανισμό, ειδικά μετά από περιόδους υπερβολής.

Το ακτινίδιο έχει μια σειρά από οφέλη, όχι μόνο σε επίπεδο πέψης αλλά και για το δέρμα και τη συναισθηματική ευεξία, σύμφωνα με τους διατροφολόγους. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Vogue India, η ομάδα διατροφής της Clínica Mira + Cueto συστήνει αυτό το φρούτο μετά από μια περίοδο υπερβολών όπως οι διακοπές, επειδή έχει ευεργετικές επιδράσεις σε γαστρεντερικό επίπεδο, βελτιώνοντας τη φλεγμονή της κοιλιάς που σχετίζεται με προβλήματα πέψης, δυσκοιλιότητα και αλλοίωση του μικροβιόκοσμου».

Γιατί να τρώτε ακτινίδια μετά τις διακοπές

Τα ακτινίδια είναι πάντα μια καλή ιδέα, αλλά μετά από περιόδους υπερβολής, είναι ακόμη περισσότερο. Για το λόγο αυτό, η Clínica Mira + Cueto συμβουλεύει ακόμη και την κατανάλωση δύο τεμαχίων την ημέρα κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιους από τους λόγους πέρα από τα οφέλη του για τη βελτίωση του πρηξίματος του σώματος:

  • Είναι χορταστικό χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης, που ενδεχομένως να είναι υψηλά από τις υπερβολές του καλοκαιριού..
  • Αντιστρέφει και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα μετά από περιόδους αλλαγής των συνηθειών.
  • Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. «Μετά τις διακοπές, έχουμε εκτεθεί στον ήλιο σε υπερβολικό βαθμό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ελεύθερων ριζών, τις οποίες πρέπει να εξουδετερώσουμε για να ελέγξουμε τις οξειδωτικές διαδικασίες και τις διαδικασίες γήρανσης», εξηγούν οι ειδικοί στη Vogue India.
  • Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C (υψηλότερη από τα εσπεριδοειδή) και άλλες βιταμίνες που ενισχύουν τις αντιμολυσματικές ιδιότητες το καθιστούν ένα φρούτο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην πρόληψη των ιογενών λοιμώξεων.

Τα οφέλη του για τη συναισθηματική ευημερία

Έχει αποδειχθεί ότι τα ακτινίδια μπορούν, επίσης, να βελτιώσουν τη συναισθηματική μας ευημερία επειδή, μεταξύ άλλων, περιέχουν φυσικά μελατονίνη. Μάλιστα, η ειδικός σε θέματα ύπνου Theresa Schnorbach συνέταξε μια κατάταξη με τις καλύτερες τροφές για καλύτερο ύπνο (σε συνεργασία με την Emma-The Sleep Company) και τοποθέτησε το ακτινίδιο στη δεύτερη θέση, ειδικά αν τρώγεται μία ώρα πριν τον ύπνο και τακτικά κάθε βράδυ για ένα μήνα.

Επιπλέον, αρκετοί ειδικοί έχουν συνδέσει την έλλειψη βιταμίνης C με καταστάσεις κόπωσης και πνευματικής κόπωσης. Η υψηλή ποσότητα αυτής της βιταμίνης στα ακτινίδια βοηθά στην καταπολέμησή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση