Το φρούτο - φάρμακο που προστατεύει τη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο άνοιας: Ένα την ημέρα αρκεί!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 15:22 Το φρούτο - φάρμακο που προστατεύει τη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο άνοιας: Ένα την ημέρα αρκεί!

Αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά και πολυσυζητημένα φρούτα που «κάνουν τον γιατρό πέρα», ενώ όπως αποκαλύπτει ένας ερευνητής, απομακρύνουν και τον κίνδυνο άνοιας

Προστατεύουν την καρδιά, ρυθμίζουν το σάκχαρο και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Τα μήλα δεν θεωρούνται τυχαία ως ένα φυσικό «φάρμακο», καθώς η συχνή κατανάλωσή τους ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από χρόνιες ασθένειες. Φαίνεται, όμως, πως είναι εξίσου πολύτιμα και για την υγεία του εγκεφάλου.

Όπως επισημαίνει ο Δρ Vincent Candrawinata, επιστήμονας τροφίμων, ερευνητής και κλινικός διατροφολόγος, υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι η τακτική κατανάλωση μήλων μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πού όμως αποδίδονται αυτά τα πολύτιμα οφέλη; Τα μήλα περιέχουν σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που σχετίζονται με τη διατήρηση της μνήμης, όπως τα φλαβονοειδή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση