Με αυτό το “κόλπο” θα ανακουφιστείς άμεσα από τον πόνο στη μέση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 11:56 Με αυτό το “κόλπο” θα ανακουφιστείς άμεσα από τον πόνο στη μέση

Ο πόνος στη μέση είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που πλήττει 4 στους 5 Έλληνες κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν από έναν αμβλύ πόνο έως τον πόνο ή τους σπασμούς στους μύες του χαμηλότερου μέρους της πλάτης σας ή στο μέσο ή ανώτερο μέρος της πλάτης σας.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα καλά νέα είναι ότι ο πόνος στη μέση είναι συνήθως προσωρινός. Και με τη σωστή διαχείριση πιθανότατα να νιώσετε καλύτερα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες.

Στους περισσότερους ανθρώπους, μια θλάση, ένα διάστρεμμα ή ένας σπασμός σε έναν μυ ή σύνδεσμο στη μέση, φέρουν ευθύνη για τον πόνο.

Ο πόνος στη μέση μπορεί να είναι συχνός -ειδικά αν κάνεις καθιστική εργασία – και πάντα ανυπόφορος. Και κάθε φορά, ψάχνεις τρόπους για να ανακουφιστείς.

Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες του πόνου στη μέση είναι:

Λανθασμένη ανύψωση αντικειμένων
Υπερέκταση κατά την ανύψωση, την κάμψη ή την περιστροφή
Κακή στάση
Κακή θέση ύπνου ή στρώμα που σακουλιάζει
Υπερβολικό σωματικό βάρος
Εγκυμοσύνη
Έλλειψη άσκησης
Άγχος
Κάπνισμα

Είναι πιο πιθανό να υποφέρετε από πόνο στη μέση καθώς μεγαλώνετε, αφού ο πόνος στη μέση είναι πιο συνηθισμένος σε άτομα ηλικίας 30 έως 50 ετών.

Είναι επίσης πιο πιθανό να αποκτήσετε πόνο στη μέση εάν δεν ασκείστε κανονικά και κάθεστε σε ένα γραφείο για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. Αλλά μερικές φορές έχετε πόνο στη μέση επειδή έχετε ασκηθεί πάρα πολύ! Όλα είναι θέμα σωστής ισορροπίας.

Πώς θα ανακουφιστείτε

Ένας επαγγελματίας φυσικοθεραπευτής, μέσα από το προφίλ του στο Instagram, αποκάλυψε το απλό κόλπο για να σου περάσει αμέσως ο πόνος στη μέση.

Ο Τζέιμς Μουρ, από τις Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσε συγκεκριμένα, ένα βίντεο, όπου στέκεται κρατώντας το κούφωμα μιας πόρτας. Ο μασέρ κρατιέται από το πλαίσιο της πόρτας και με τα δυο του χέρια και σταυρώνει το δεξί του πόδι πάνω από το αριστερό. Στη συνέχεια, σκύβει αρκετά ώστε το αριστερό του πόδι να σχηματίσει ορθή γωνία και μένει έτσι για 10 δευτερόλεπτα.

Στη λεζάντα του βίντεο αναφέρει απλά πως εάν πονάει η πλάτη σας, θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη διάταση.

Δείτε το απλό κόλπο που προτείνει ο μασέρ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση