Έξι υπερτροφές που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 16:03 Έξι υπερτροφές που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Εντάξτε αυτά τα πολύτιμα τρόφιμα στη διατροφή σας και εξασφαλίστε δυνατή άμυνα για τον οργανισμό

Καθώς η έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων επιτείνεται, η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί την άμυνα του οργανισμού στους εξωτερικούς εισβολείς, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να φροντίζουμε να είναι δυνατό και να λειτουργεί σωστά.

Αυτό μπορεί να γίνει με την υιοθέτηση των σωστών συνηθειών, ξεκινώντας από μια ισορροπημένη και ωφέλιμη διατροφή. Τα ανοσοκύτταρα έχουν ανάγκη από ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσουν σωστά, εξηγεί ο Gary E. Deng από το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering. Αυτά τα συστατικά, μεταξύ άλλων, πυροδοτούν κρίσιμες κυτταρικές αντιδράσεις, παρέχουν ενέργεια στα κύτταρα του ανοσοποιητικού και καταπολεμούν επιβλαβή μόρια, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2019 στο Nutrients. Κάντε έξυπνες διατροφικές επιλογές, που τονώνουν το ανοσοποιητικό και χαρίζουν προστασία έναντι των ιών. Ποιες είναι αυτές;

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση