Aν πίνετε αυτό το είδος καφέ, είναι σαν να φοράτε μια καλή αντιρυτιδική κρέμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 15:10 Aν πίνετε αυτό το είδος καφέ, είναι σαν να φοράτε μια καλή αντιρυτιδική κρέμα

Τώρα έχετε ακόμη έναν πολύ καλό λόγο να πίνετε τον καφέ σας.

Σίγουρα έχετε πάρα πολλούς λόγους για να πίνετε τον καφέ σας και ο πιο βασικός από αυτούς είναι πως σας βοηθά να ξυπνήσετε το πρωί. Ή ίσως και όχι, αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology, το συγκεκριμένο ρόφημα αποτελεί σύμμαχο στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος.

Τώρα ξέρετε πως ο καφές σας είναι, εκτός όλων των άλλων, και ένα ακόμη βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα skincare που χρησιμοποιείτε στην επιδερμίδα του προσώπου σας, ο καφές είναι το ρόφημα που έρχεται να βοηθήσει την επιδερμίδα σας να μην κάνει ρυτίδες εκ των έσω. Ποιος όμως είναι ο καφές που βοηθάει τον οργανισμό μας προς αυτή την κατεύθυνση;

Ένα espresso παρακαλώ

Η πρόσφατη μελέτη εστίασε στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν ορισμένα ποτά, όπως ο καφές, το αλκοόλ, καθώς και τα ζαχαρούχα ροφήματα, στη γήρανση της επιδερμίδας του προσώπου. Μεταξύ άλλων, η έρευνα αποκάλυψε πως ο καφές λειτουργεί προστατευτικά στην επιδερμίδα του προσώπου, με την κατανάλωσή του να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο γήρανσης του δέρματος.

Η αντιγηραντική του ισχύς ενεργοποιείται απευθείας από τον κόκκο του καφέ και μπορεί να βελτιώσει την υγρασία, τη φωτεινότητα, την ελαστικότητα, τη συνοχή και την περιεκτικότητα σε κολλαγόνο του δέρματος, το οποίο είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η επιδερμίδα νεανική και ελαστική. Επιπλέον, ο καφές διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Και ποιο είδος καφέ έχει τις περισσότερες πολυφαινόλες που είναι φυσικά αντιοξειδωτικά; Ο εσπρέσο.

Ο καφές εσπρέσο αποτελεί πολύτιμη πηγή από πολυφαινόλες, που έχουν τη δυνατότητα να καθυστερούν την κυτταρική γήρανση, άρα και να επιβραδύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας του προσώπου, καθώς εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που είναι εκ των πρωταρχικών αιτιών του οξειδωτικού στρες, το οποίο και επηρεάζει έντονα την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Το χλωρογενικό οξύ, για παράδειγμα, προστατεύει από τις βλάβες στην υπεριώδη ακτινοβολία και μειώνει την υπερμελάγχρωση των κηλίδων από τον ήλιο, βοηθώντας έτσι το δέρμα να δείχνει νεότερο.

Η καφεΐνη με τη σειρά της αποτελεί ούτως ή άλλως ένα βασικό συστατικό των αντιγηραντικών προϊόντων στη βιομηχανία των καλλυντικών, καθώς ακόμη και σε χαμηλές δόσεις, βοηθά στην αναστολή του οξειδωτικού στρες και ως εκ τούτου στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος, χάρη στη δράση της που προστατεύει τα χρωμοσώματα και τον κυτταρικό καθαρισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση