• Εκτύπωση

Χαλάει ο καιρός από Τρίτη - Έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις



Έρχονται τα πρωτοβρόχια...

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Πολύ μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων την Τρίτη σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, της βορειοανατολικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Λάρισας καθώς και στην Ήπειρο).

Στη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Μακεδονία, τη Θράκη και το κεντρικό-βόρειο Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ωστόσο, αναμένονται εκ νέου τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα είναι γενικά καλός, αλλά στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Δείτε παρακάτω τι καιρό θα κάνει στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Φθιώτιδα. Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα ξεκινάει με ηλιοφάνεια, ωστόσο το μεσημέρι και απόγευμα δε θα λείψουν οι τοπικές μπόρες στα ορεινά. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά η μέγιστη θερμοκρασία θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 30 βαθμών μέχρι περίπου τις 10 Σεπτεμβρίου. Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-29 βαθμούς.

Τη Δευτέρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-29 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-4 μποφόρ και από το βράδυ ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-28 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός στην Ελλάδα
Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδων στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18-31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20-34 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 23-32 βαθμούς.

Την Δευτέρα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3-5 και βαθμιαία 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το κεντρικό-βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια Α-ΒΑ 3-4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα Ν-ΝΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τετάρτη στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθεί ενδεικτικός χάρτης βροχόπτωσης για το μεσημέρι της Τρίτης, όπου με κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα (πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σε μικρό χρονικό διάστημα).







Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB