• Εκτύπωση

Το "μαζί τα φάγαμε" τώρα και σε βιβλίο (Του Μπ. Τριανταφύλλου)


Θοδωρή αφού ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί, να σε βοηθήσω τουλάχιστον να το γράψουμε μαζί....

Αν μη τι άλλο και ο χειρότερος εχθρός του Θοδωρή, οφείλει να ομολογήσει ότι εκτός από το χιούμορ που διαθέτει , έχει ενίοτε και το θάρρος της γνώμης χωρίς να σκέφτεται ιδιαίτερα τις συνέπειες που προκαλούν οι δηλώσεις του .
Τζάμπα μάγκας; μετά Χριστόν προφήτης ; θα δείξει ανάλογα με το περιεχόμενου του βιβλίου που ετοιμάζει με τίτλο "Μαζί τα Φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί" .

Εξαρτάτε το περιεχόμενο λοιπόν και το τι θα μας πει, γιατί αν είναι να πει ξανά γενικά και αόριστα ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι κοπρίτες δεν βγάζουμε άκρη.
Άλλο ο κοπρίτης των 1500 ευρώ και άλλο ο κοπρίτης σύμβουλος με 150 και 300.000 ευρω το χρόνο όπως ήταν στην ΕΡΤ και στα πέριξ των υπουργικών γραφείων .
Δεν είναι όλα ίσα βάρκα ίσα νερά

Το να πει φερειπήν για αυτά που φάγανε οι αγρότες στο έτσι αλλιώς κι αλλιώτικα δεν λέει τίποτα σαν γεγονός αφού είναι κάτι που σχεδόν όλοι οι εκτός Αθηνών γνωρίζουν και με ποιους τρόπους γίνονταν αυτό μέχρι τώρα .
Όταν λέμε όλοι, δεν εννοούμε ακριβώς όλοι , αφήνουμε εκτός τους υπουργούς , υφυπουργούς γεωργίας στο συγκεκριμένο παράδειγμα όπως και άλλους παρατρεχάμενους που φυσικά και δεν ήξεραν όπως φυσικά δεν ρώτησαν τον Θοδωρή ή έστω κάποιον από εμάς και μάλλον γι’ αυτό δεν το έμαθαν ποτέ οι άνθρωποι πως τελικά συν έτρωγαν οι αγρότες.
Θα μας πει άραγε πώς γίνετε πρύτανης πανεπιστημίου να ζητάει επιστροφή φόρου περί τα 300.000 ευρώ από κρεμμύδια και πατάτες που πούλησε και τι πρυτάνευε αυτός τελικά;
Θα μας πει π.χ. πως γίνετε στην Πελοπόννησο ένα σουβλατζίδικο ή ένα μίνι μάρκετ να ζητάει επιστροφή για τον ίδιο λόγο 1.200 000 !!! ; Τι πούλησε ο πούστης ; 20 εκατομμύρια κιλά κρεμυδοπατάτες ; Και αν ναι σε ποιόν; Στα Κάιμαν άιλαντ;

Ότι φαγώθηκαν χρήματα και το γιατί ,δεν χρειάζεται πολύ μυαλό ,ούτε να έχεις φοιτήσεις στο Ματσατσούτσες στέιτ για να το καταλάβεις , το ποιος και πόσα έφαγε όμως , είναι κάτι που πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε για να βγάλουμε τον τελικό λογαριασμό.
Ούτε έχει νόημα να μας πει πόσους μόνιμους τραπεζοκόμους ( για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του) έχει μόνιμους η Βουλή.

Να μας πει πως έκαναν φτερά τα λεφτά του κόσμου στο χρηματιστήριο με την κρατική αρωγή αυτό μάλιστα.

Πες ρε Θόδωρε που τα λες και ωραία, πόσο κόστισε τελικά η Ολυμπιάδα ; και πόσα χρωστάμε ακόμα για την καβλάντζα της Γιάννας ; ή το C4I που αγοράσαμε εσπευσμένα επειδή έσκασαν 2-3 γκαζάκια κοντά στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Πως κατέληξε όλο το οδικό μας δίκτυο σε ιδιώτες και γιατί ένα έργο στην Ελλάδα κοστίζει πολλαπλάσια από ότι π.χ. στην Γερμανία; Πού κατάληξε το περίσσευμα;

Πώς ένα φάρμακο εισαγόμενο μέσω Κύπρου καταλήγει χίλιες φορές επάνω από όσο κοστίζει στην ίδια την Κύπρο;

Πόσα φιλαράκια του και συναγωνιστές έχουν την περιουσία τους σε off shore και πως την έκαναν; Με τον ιδρώτα της δουλειάς τους;

Πόσα χρήματα μοίραζε το υπουργείο πολιτισμού (που έχεις διατελέσει και υπουργός) δεξιά κι αριστερά;

Πως άδειασαν τα κρατικά ταμεία και ποιος επωφελήθηκε;

Ποιος πήρε το Lost εκατομμύριο του Τσουκάτου ; γιατί εγω και στην γειτονιά που ρώτησα κανένας δεν ήξερε να μου πει , όλοι έλεγαν ότι εμείς - από αυτά τουλάχιστον -δεν πήραμε μία.

Πως καταλήξαμε στο Vatopedi real estate ;
Πόσους φόρους χάσαμε από εκεί ;

Πόσα από το χρέος μας είναι χρέος στην Siemens και γιατί εμείς δεν πήραμε τίποτα από εκεί;

Κάθε φορά που πάω στην Εθνική να πάρω το ταμείο ανεργίας ρωτάω τον υπάλληλο :
Μήπως ρε φιλαράκ μπήκαν τίποτα λεφτά από αυτά που φάγαμε μαζί με τον Θοδωρή;
Από καμιά Siemens , από καμιά προμήθεια φαρμάκων , από την εκμετάλλευση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων , καμιά επιστροφή από off shore , ή κάτι άλλο βρε αδερδέ;
Όλο όχι μου λέει ο πούστης.

Τέλος πάντων πολλά μπορεί να μας πεί και δεν μπορώ να επέμβω στο συγγραφικό του έργο αλλά να , θα ήθελα μια χάρη για 2 πράγματα αφού τα υπόλοιπα τα βρίσκω και στο ιντερνετ .

Να μας πεί τι έκανε ΑΥΤΟΣ όταν ανακάλυψε να συμβαίνουν όλα αυτά για τα οποία ετοιμάζεται να μας γράψει;

Και να μας πει γιατι από όοοοοολους αυτούς που τα φάγανε -διχως καμμία αμφιβολία - δεν πήγε κανένας φυλακή.


Γιατί καλά όλα, αλλά από διαπιστώσεις τύπου βρείτε έναν τίμιο Έλληνα ή άλλες παπαριές που αμολάει κατά καιρούς , ξέρω κι εγώ να κάνω και όλος ο κόσμος και μάλιστα χωρίς να πληρωνόμαστε μία γι αυτό.
Παράδειγμα :
Μπαίνεις σε ένα σε ασανσέρ μαζί με 6-7 άτομα και ξαφνικά βρωμάει, οπότε τι σκέφτεσαι;
κάποιος έκλασε και αφού δεν έκλασες εσύ και το να κλάνεις σε ασανσέρ δεν είναι ποινικό αδίκημα το ξεχνάμε και συνεχίζουμε και όλα ωραία και καλά .
Αυτό θα μας πεις και συ Θοδωρή;
Ότι έκλασε η νύφη και σχόλασε ο γάμος;
Ότι ήρθε μια μέρα ένας πολίτης στο γραφείο σου και σε διέφθειρε ;
Γιατί την εχεις πει και αυτην την μ@λακία Θοδωρή μας , όχι ακριβώς έτσι αλλά αυτό ακριβώς εννοούσες και δεν φταίμε εμείς που δεν κρατιέσαι όταν κρατάς μικρόφωνο ή βγαίνεις στο γυαλί .
Η μήπως θα το παίξεις freestyler όπως βουλευτής Τζαβάρας που έλεγε:
Άμα κλέβει ο διπλανός μου σημαίνει ότι είμαι κι εγώ κλέφτης ;
Άμα η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται στον διπλανό μου που έκλεψε, σημαίνει είμαι κι εγώ κλέφτης ;
Όχι, κλέφτης με την σαφή έννοια του όρου δεν είσαι όντως φίλτατε , αλλά επειδή μιλάμε για βουλευτές και ανθρώπους ορκισμένους και επιφορτισμένους να εργάζονται για το κοινό συμφέρον και καλό, είσαι σίγουρα κάτι άλλο και μάλιστα πολύ συγκεκριμένο .
Η πανύβλακας και άσχετος αφού δεν παίρνεις χαμπάρι τι σου γίνεται , που βρίσκεσαι ,ποια ειναι η θέση σου και η δουλειά σου ή μια ακόμα allways με φτερά που κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία με μοναδικό σκοπό το ίδιον όφελος .
Κάτι άλλο δεν παίζει από όποια μεριά και να το κοιτάξει κανείς , ούτε και είναι δυνατόν να γίνει κάτι παρόμοιο στον ιδιωτικό τομέα -που τόσο μας διαφημίζει τελευταία ο Θοδωρής - και να περάσει στο by και στο δεν έγινε τίποτα βρε αδερφέ , αυτά ακόμα και στο Χόλιγουντ δυσκολεύονται να τα προωθήσουν σαν πιστευτά σενάρια .

Αυτά Θόδωρε με το book σου και επειδή έχεις και έναν όγκο που δεν μπορείς ούτε να κρύψεις ούτε να καμουφλάρεις , σκέψου καλά τι θα γράψεις γιατί δύσκολα θα βρεις δρόμο στην Ελλάδα να τον διαβείς ή μέρος να σταθείς και δεν θα μπορείς να πεις ότι δεν στο είπε και κανένας .
Επίσης καλού κακού ,φρόντισε να είναι καθαρό και έτοιμο να σε δεχτεί (έτσι ξαφνικά ακόμα και νύχτα) το σπίτι στην Γαλλία ή όπου αλλού έχεις προτίμηση .
Παρένθεση
Είπα Γαλλία γιατί ξέρω ότι η τόσο κουλτουριάκη γενιά επαναστατών που ανήκει και ο Θοδωρής ,είναι παλαιόθεν φίλα προσκείμενοι στους Παρισίους , μάλλον για να κρατάνε ζωντανή την ανάμνηση των αγώνων που δώσανε για την πατρίδα ενάντια στην χούντα όταν εδώ άλλοι έφτυναν αίμα από την ΕΣΑ και πήγαιναν για δικτατορικό στην Μακρόνησο.
Γιατί όσο να’ ναι Θοδωρή μας , άλλο το ψωμί παιδεία ελευθερία ……πηδώντας γκομενάκια στην Γαλλία και άλλο αυτό που καταφέρατε τελικά .
Εννοώ το να μας αφήσετε χωρίς ψωμί ( με την ανεργία) , χωρίς παιδεία ( αφού δεν χρειάζεται να σπουδάσεις για να είσαι Γερμανός ή ευρωπαίος υπόδουλος ) και χωρίς κανενός είδους ελευθερία εφόσον μας έχετε υποθηκεύσει τα πάντα κυριολεκτικά
Και έρχεσαι τώρα και συ να μας κάνεις και επίσημα συνένοχους σε ένα έγκλημα που εσείς πρώτοι αρχίσατε από το 1981 .
Τέλος παρένθεσης .
Βλέπεις φίλε μας Τεό , ξέρουμε κι εμείς να λέμε δεν γ@μιεσαι και όχι μόνο το πρωί , αλλά όλες τις ώρες της ημέρας και άμα χρειαστεί δεν θα αρκεστούμε μόνο στα λόγια ………

Μπάμπης Τριανταφύλλου


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB