• Εκτύπωση

Αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες...


Χαλάει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή με βροχές, τοπικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΑ και στο Ιόνιο ΝΑ με εντάσεις που κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Εξασθένηση των φαινομένων θα έχουμε τη Δευτέρα.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα έχει ως εξής:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα έχουμε τοπικές βροχές στο νομό οι οποίες όμως θα είναι γενικά ασθενείς και θα περιορίζονται κυρίως κοντά στα ορεινά. Από αργά το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως μέσα στην Κυριακή οι βροχές θα ενταθούν και θα γενικευτούν, ενώ παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά περίπου από τα 700 μέτρα. Από το ύψος του Τυμφρηστού και πάνω θα είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων για όσους κινηθούν προς την Ευρυτανία.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα 800-900 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-8 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια από τα 700-800 μέτρα και πάνω. Στα βορειότερα τμήματα του νομού τα χιόνια θα κατέβουν πρόσκαιρα μέχρι τα 600 μέτρα, δηλαδή περίπου μέχρι το Δομοκό (στο Μπράλο και το Ελευθεροχώρι θα πέφτει χιονόνερο). Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς.

Την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια περίπου από τα 800 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς.

Ο καιρός στην Ελλάδα
Το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ στο Αιγαίο και ΝΑ στο Ιόνιο 5-7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Την Κυριακή στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Εύβοιας και πιθανόν της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν Α-ΒΑ 5-7 και τοπικά στο ΒΑ Αιγαίο 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ΝΑ 5-7 και στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν Α-ΒΑ 5-7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ΝΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB