Άρης – Κολοσσός Ρόδου 84-86: Άστοχος ο Γούντμπερι στη λήξη και «άλμα» παραμονής για τους νησιώτες (Βίντεο)
Πλησιάζει η φετινή “επιβίωση” του Κολοσσού Ρόδου στην Greek Basketball League, με τους νησιώτες να παίρνουν υπερπολίτιμη νίκη στην έδρα του Άρη (84-86) για τη 2η αγωνιστική των playouts της GBL.
Ο Κολοσσός Ρόδου έκανε το 2/2 στα playouts της Greek basketball League, ανέβηκε στις οχτώ νίκες (8-16) και μπορεί να αισθάνεται ακόμη πιο άνετα ως προς το θέμα της παρουσίας της στη GBL. Απ’ την άλλη, ο Άρης (ρεκόρ 10-14) -έχοντας εξασφαλισμένη αυτήν τη θέση με τη νίκη της πρεμιέρας στο Λαύριο- στοχεύει πια μόνο στην πρωτιά αυτού του μίνι πρωταθλήματος αφού εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό προβάδισμα.
Για τον Κολοσσό Ρόδου, που είχε 10 περισσότερα ριμπάουντ (35-45) από τον Άρη, ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν ήταν ο κορυφαίος με 14 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ του με 22 πόντους ήταν ο Άντριου Γκάουντλοκ. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Περάντες (16 πόντοι), Κολοβέρου (11 πόντοι) και Γκαλβανίνι (εννιά πόντοι, οχτώ ριμπάουντ).
Για τον Άρη, ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 24 πόντους με 4/8 τρίποντα ενώ «γεμάτη» στατιστική είχε ο Σακούρ Τζούστον με 11 πόντους, επτά ριμπάουντ, έξι ασίστ και τέσσερα κλεψίματα. Μετά τη διακοπή για το Πάσχα, ο Κολοσσός θα αγωνιστεί στο Λαύριο (26/4, 17:00). Στην 3η αγωνιστική, ο Άρης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Μαρούσι (26/4, 18:00).
Οι δύο ομάδες δεν είχαν καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά αφού λίγο πριν το 4’ το σκορ ήταν 2-2 αλλά στα μισά της περιόδου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 8-2 αφού οι γηπεδούχοι είχαν 1/10 σουτ. Ένα επιμέρους 10-2 όμως έβαλε τον Άρη μπροστά με 12-10. Στο τέλος της περιόδου οι Ρόδιοι είχαν προβάδισμα τριών πόντων (19-22) και στα μισά της δεύτερης βρέθηκαν στο +9 (24-33) αλλά οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν ξανά και προσπέρασαν (41-40 στο 19’) με προσωπικό ντεμαράζ του Τολιόπουλου που είχε 16 πόντους στο ημίχρονο που έληξε με σκορ 45-45.
Ο Γκούντγουιν έκανε πολύ καλή δουλειά στις δύο ρακέτες και με τον Γκάουντλοκ παραγωγικό, ο Κολοσσός βρέθηκε μπροστά για πρώτη φορά με διψήφιο προβάδισμα (60-71) με το τέλος της τρίτης περιόδου.
Οι “θαλασσί” κατάφεραν να ανοίξουν την «ψαλίδα» μέχρι τους 13 (60-73 στο 31’) και παρότι οι Θεσσαλονικείς είχαν και πάλι τον τρόπο να επιστρέψουν (70-75 στο 34’), μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο ο Κολοσσός είχε “αέρα” 10 πόντων (73-83).
Ο Άρης όμως είχε ακόμη σφυγμό, έκανε ένα 8-0 και μείωσε στους δύο μέσα σε ένα λεπτό (81-83 στο 39’) και λίγο μετά στον πόντο (84-85). Ακολούθησε χαμένη επίθεση των φιλοξενούμενων και οι γηπεδούχοι είχαν 16’’.
Ο Γκούντγουιν έκοψε τον Τολιόπουλο, ακολούθησε φάουλ στον Περάντες που έβαλε μία μόνο βολή (84-86) και οι γηπεδούχοι είχαν μία ακόμη ευκαιρία 7,4’’. Το τρίποντο του Γούντμπερι ήταν όμως άστοχο και ο Κολοσσός H Hotels Collection κράτησε την πολύτιμη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 19-22, 45-45, 60-71, 84-86
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέες αποκαλύψεις από τις καταθέσεις των δύο μαρτύρων για τα στημένα του μπάσκετ: Το δώρο με τον Γιαννάκη και οι απαιτήσεις της Τσαρούχα, «τα χρήματα ήταν σε χαρτοπετσέτες»
O διαιτητής και ο πρόεδρος ομάδας Β κατηγορίας πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα, εξήγησαν πως γνωρίζουν πράγματα εκ των έσω και ζήτησαν να συνδράμουν στην έρευνα με την προϋπόθεση να μην ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη
Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Αυτοί είναι οι 49 αγώνες που ερευνώνται για τα στημένα – Η επιστολή του ανακριτή προς την Επιτροπή Παιγνίων
Ο ανακριτής ζητά να πληροφορηθεί αν οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις, που καλύπτουν τη δεκαετία 2016 - 2026, προσφέρονταν για στοιχηματισμό στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό
Σκάνδαλο μπάσκετ: Μέσα στα στημένα παιχνίδια αγώνες με ομάδες της Φθιώτιδας και της Εύβοιας
Το "δώρο" του προπονητή του ΟΦΗ μετά το ματς στην Αταλάντη. Και το παιχνίδι του Έσπέρου Λαμίας μέσα στην Πάτρα. Αναλυτικά όλη η λίστα με τα στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης προσφεύγει κατά των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο στο μπάσκετ -Είχαν στήσει παιχνίδι σε βάρος ομάδας που ήταν προπονητής
Στη Δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά τις αποκαλύψεις μάρτυρα στην υπόθεση των στημένων αγώνων μπάσκετ ότι εσκεμμένα του είχαν καταλογιστεί δύο τεχνικές ποινές σε αγώνα του Άρη, το 2018.
Ο Κωστούλας στο «ραντάρ» της Άρσεναλ
Οι «κανονιέρηδες» παρακολουθούν τον διεθνή επιθετικό της Μπράιτον και εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησής του.
Σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Έστησαν» αγώνα που ήταν προπονητής ο Παναγιώτης Γιαννάκης – Καταθέτει παράσταση υποστήριξης κατηγορίας
Όπως πληροφορείται το newsit.gr, η εξέλιξη προέρχεται από τις αναφορές που έγιναν στο όνομα του «Δράκου» του ελληνικού μπάσκετ κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ Άρη και Φάρου Λάρισας όταν και τιμωρήθηκε με δύο τεχνικές ποινές