ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Eurostat: Έκπληξη με πρωτογενές πλεόνασμα 273 εκατ. αντί για έλλειμμα!

Eurostat: Έκπληξη με πρωτογενές πλεόνασμα 273 εκατ. αντί για έλλειμμα!

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 273 εκατ. για το 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ και φέρουν την σφραγίδα της Eurostat. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα θετική δεδομένου ότι η εκτίμηση προέβλεπε πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,6% του ΑΕΠ, κάτι που μεταφράζεται σε 3,3 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 η Ελλάδα είχε πρωτογενές έλλειμμα 4,7% του ΑΕΠ ή 8,5 δισ. περίπου.

Την ίδια στιγμή μεγάλη υποχώρηση ως ποσοστό του ΑΕΠ παρουσιάζει το δημόσιο χρέος που διαμορφώνεται σε 171,3% του ΑΕΠ για το 2022, έναντι 194,6% του ΑΕΠ που ήταν το 2021. Σε απόλυτους αριθμούς το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώνεται σε 356,256 δις ευρώ, έναντι 353,489 δις ευρώ το 2021.

Σημαντική επίσης εξέλιξη η επιστροφή του ΑΕΠ σε πάνω από 200 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα διαμορφώνεται σε 208,03 δισ. ευρώ, έναντι 181,675 δις ευρώ το 2021.

πηγή: newsit.gr

Έφερναν ανήλικους αλλοδαπούς από το εξωτερικό και τους εξανάγκαζαν να πουλούν λαθραία καπνικά για να καλύψουν τα χρέη τους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Έφερναν ανήλικους αλλοδαπούς από το εξωτερικό και τους εξανάγκαζαν να πουλούν λαθραία καπνικά για να καλύψουν τα χρέη τους