Άδωνις vs ChatGPT σημειώσατε διπλό: Το επικαλέστηκε για στοιχεία και τον έβγαλε... ψεύτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε το ChatGPT στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής για να υποστηρίξει τις θέσεις του σχετικά με την πορεία της αγοράς και εκείνο τον διέψευσε.
Σε συζήτηση για τα οικονομικά μέτρα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών στην πρωινή εκπομπή του Action24, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην πορεία της κατανάλωσης.
Επικαλούμενος στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις αγορές στα σούπερ μάρκετ, υποστήριξε πως η διατηρούμενη κίνηση δείχνει πως οι καταναλωτές καταφέρνουν να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Το ChatGPT είχε άλλα σχέδια...
Η συζήτηση οξύνθηκε όταν το πάνελ αναφέρθηκε στην εκτιμώμενη πτώση του τζίρου στον χώρο της εστίασης. Για να τεκμηριώσει τη θέση του, ο υπουργός χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο και έθεσε ερώτημα στο ChatGPT σχετικά με την πορεία των εσόδων στα ελληνικά εστιατόρια: «Θα ρωτήσω το ChatGPT: "μειώθηκε ο τζίρος των εστιατορίων το 2025;". Έχω και το Plus.»
Η απάντηση της εφαρμογής τον διέψευσε κατηγορηματικά, αφού κατέγραψε οριακή υποχώρηση της τάξεως του -1.9%, προκαλώντας τα χαμόγελα και τις αντιδράσεις των παρουσιαστών στο στούντιο: «Δυστυχώς είναι -1.9%. Δεν κάνει λάθος το chat».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κωστής Χατζηδάκης: Πάμε μέχρι εκεί που μπορούμε, αν παρουσιαστούμε ως Τσίπρας ή Ανδρουλάκης θα βάλουμε σε περιπέτειες τη χώρα
«Όσο η οικονομία ανεβαίνει τόσο και η κοινωνική πολιτική του κράτους θα διευρύνεται», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Πυρκαγιά στην Καβάλα στην περιοχή Ελαιοχώρι - Μήνυμα του 112 για ετοιμότητα
Κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρων της 21ης ΕΜΟΔΕ, 5 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Ηράκλειο: Αγνοείται ανήλικος που παρασύρθηκε με σανίδα SUP – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού
Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι έντασης 6 έως 7 μποφόρ.
Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Τραπεζίτσα Κόνιτσας – Προς δύο κατευθύνσεις κινείται το μέτωπο
Η φωτιά καίει πυκνό πευκοδάσος, ενώ οι πολλές χαράδρες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην προσέγγιση των επίγειων δυνάμεων.
ΔΕΘ 2026: Πακέτο ελαφρύνσεων και χρηματοδότηση έως 5 δισ. ευρώ στην αγορά – Τι κερδίζουν επαγγελματίες, ταξί, επιχειρήσεις, αγρότες και τρίτεκνοι
Από το «κούρεμα» του τεκμαρτού και τον νέο κανόνα για τα ταξί έως τον μηδενικό φόρο για αγρότες και τρίτεκνους.
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Το σχέδιο για τρίτη τετραετία και ο ανοιχτός πόλεμος με Σαμαρά - Τα καρφιά σε Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ
Ο πρωθυπουργός επανέφερε το αφήγημα της «κυβέρνησης ηττημένων» με Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Δούκα, Κωνσταντοπούλου, ακόμα και Κουτσούμπα.