Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 16,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Πόσοι θα ψήφιζαν ένα νέο κόμμα Τσίπρα
Η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών - Οκτώ κόμματα κερδίζουν την είσοδό τους στη Βουλή
Ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24, ενώ η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll η ΝΔ έχει προβάδισμα 16,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ ενώ στη Βουλή θα έμπαιναν 8 κόμματα αν αύριο είχαμε εκλογές. Την ίδια ώρα ένα 26,1% λέει πως θα ψήφιζε ένα νέο κόμμα Τσίπρα.
Ειδικότερα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, η Ελληνική Λύση με 11,1%, η Πλεύση Ελευθερίας με 10,9%, το ΚΚΕ με 7,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Φωνή Λογικής με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,2%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,6%, η Νίκη με 2,3% και η Νέα Αριστερά με 1,2%.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 24,3% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,1%, η Ελληνική Λύση με 8,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 8,8%, το ΚΚΕ με 6,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Φωνή Λογικής με 3,6%, η ΜέΡΑ25 με 2,6%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,1%, η Νίκη με 1,9% και η Νέα Αριστερά με 1%.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ψήφιζαν οι πολίτες ένα νέο κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα το 69,5% λέει πως δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω ποτέ, ένα 17,5% πως θα μπορούσε να το ψηφίσει, ένα 8,6% πως σίγουρα θα το ψήφιζα ενώ το 4.5% λέει δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ανάλυση ανά κομματική προέλευση το 79,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα το ψήφισαν ή θα μπορούσαν να το ψηφίσουν, το 22,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 42,3% της Πλεύσης Ελευθερίας.
Για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός το 28,1% λέει Κυριάκος Μητσοτάκης, το 7,9% Ζωή Κωνσταντοπούλου, το 7,8% Νίκος Ανδρουλάκης και το 7,5% Κυριάκος Βελόπουλος. Προηγείται πάντα ο κανένας με 31,3%.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια/πληθωρισμός με 55,5%, η οικονομία/ανάπτυξη με 25,6%, η απονομή δικαιοσύνης/κράτος δικαίου με 16,1% και η διαφθορά με 15,9%.
Ακολουθούν η κατάσταση στο ΕΣΥ με 14,6%, τα ελληνοτουρκικά με 10,6%, οι τιμές και το κόστος ενέργειας με 10,5%, η κατάσταση στην παιδεία με 9,6%.
Στο ερώτημα το πως αξιολογείτε τη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 70,7% λέει αρνητικά και μάλλον αρνητικά και το 27,5% θετικά και μάλλον θετικά.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!