«Είμαι αθώος, είναι σκευωρία»: Στον εισαγγελέα ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του για την απάτη σε βάρος του ΕΦΚΑ
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται ο Φίλιππος Καμπούρης, η σύζυγός του και οι υπόλοιποι συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη σε βάρος του ΕΦΚΑ.
«Είμαι αθώος, είναι σκευωρία. Όλα θα αποδειχθούν», είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά την έξοδό του από τη ΓΑΔΑ για τη μεταγωγή στην Ευελπίδων.
Λίγη ώρα αργότερα η κλούβα που μετέφερε τον Φίλιππο Καμπούρη, τη σύζυγό του και τους υπόλοιπους συλληφθέντες έφτασε στην Ευελπίδων.
Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το iefimerida.gr, ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 11 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος δεν συνελήφθη.
Οι κατηγορίες που αποδίδονται, κατά περίπτωση, είναι: συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματική απάτη σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας, φοροδιαφυγή και παράνομη οπλοκατοχή.
Η κομπίνα με τις 29 εταιρείες που προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο άνω των 5 εκατ. ευρώ
Εστιατόρια, νυχτερινή διασκέδαση, διαφημιστικές εταιρείες και επιχειρήσεις ένδυσης φέρονται να αποτελούσαν τα κομμάτια ενός πολύπλοκου παζλ, τα κομμάτια του οποίου ένωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, του ελληνικού FBI.
Ενορχηστρωτής φέρεται να ήταν ο Φίλιππος Καμπούρης, ενώ αρχηγικός ρόλος αποδίδεται και στη σύζυγό του.
Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της 6ης Οκτωβρίου αποκάλυψε, σύμφωνα με τα στοιχεία της πολύμηνης έρευνας, ένα σύστημα με 29 εταιρείες, «αχυράνθρωπους», λογιστές και επιχειρηματίες, με τη φερόμενη ζημία του Δημοσίου να ξεπερνάει τα 5.300.000 ευρώ.
Εταιρείες-κελύφη και «αχυράνθρωποι»
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, από λογαριασμούς εταιρειών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο φέρονται να έγιναν αναλήψεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην αρχή, οι επιχειρήσεις εμφανίζονταν να ανήκουν και να διοικούνται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Στη συνέχεια, όμως, το σκηνικό φέρεται να άλλαζε, αφού έμπαιναν οι λεγόμενοι «αχυράνθρωποι».
Άνθρωποι που, σύμφωνα με τις Αρχές, εμφανίζονταν τυπικά ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές εταιρειών, ενώ πίσω από αυτές φέρονται να βρίσκονταν άλλα πρόσωπα.
Οι εταιρείες αυτές ήταν σε πολλές περιπτώσεις εταιρείες-κελύφη, χωρίς πραγματική έδρα ή ουσιαστική οικονομική δραστηριότητα.
Ο ρόλος των τεσσάρων λογιστών
Κομβικός φέρεται να ήταν ο ρόλος των τεσσάρων λογιστών που συνελήφθησαν.
Η επαγγελματική τους ιδιότητα φέρεται να τους έδινε τη δυνατότητα να χειρίζονται τις διαδικασίες που απαιτούνταν για τη δημιουργία και λειτουργία των εταιρειών, τις φορολογικές δηλώσεις, τα έσοδα και τα έξοδα, την ασφάλιση εργαζομένων αλλά και άλλες συναλλαγές με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, ανάμεσά τους εργαζόμενοι στην εστίαση, στην ένδυση αλλά και τραγουδιστές, φέρονται επίσης να έδωσαν στοιχεία στις Αρχές για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.
Πώς φέρεται να κινούνταν τα παράνομα έσοδα
Τα παράνομα έσοδα φέρονται να διοχετεύονταν μέσα από το εταιρικό δίκτυο, να αναμειγνύονταν με χρήματα από άλλες δραστηριότητες και στη συνέχεια να χρησιμοποιούνταν για την αγορά οχημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Βάσει της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, η δράση της οργάνωσης τοποθετείται τουλάχιστον από το 2013.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η σκληρή απάντηση της Βίσση στον Καρβέλα: «Απαίτησε 1,5 εκατ. ευρώ και απείλησε ότι θα με καταστρέψει – Εσύ μιλάς για συντριβή, εγώ για ντροπή»
Η τραγουδίστρια μιλά για «ψέματα και αντιφάσεις» και περιγράφει τη ρήξη με έναν άνθρωπο που -όπως λέει- θεωρούσε οικογένειά της - «Ίσως δεν σε γνώρισα ποτέ... Θα πάμε κόντρα κι όπου βγει», δηλώνει
Πώς θα μοιραστούν τα 95 εκατ. ευρώ στην ελληνική βιομηχανία για το ακριβό ρεύμα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Στα 20–25 ευρώ ανά μεγαβατώρα εκτιμάται η επιδότηση– Οι δικαιούχοι, η αναδρομικότητα και τα ευρωπαϊκά εργαλεία στήριξης για να αντιμετωπιστεί ενεργειακή καταιγίδα
Φίλιππος Καμπούρης: Από την «trash TV», στην πολιτική και στη σύλληψη για απάτη – Το modus operandi της οργάνωσης που έκλεβε το Δημόσιο
Ο Φίλιππος Καμπούρης αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή μαζί με τη σύζυγό του την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου
«Είχα ακούσει ότι η Γάκα είχε κάνει μέθη και σε τουλάχιστον άλλους 3 ασθενείς», λέει εργαζόμενη στο ιατρείο της Καρνεάδου
Σε τουλάχιστον 3 ακόμη ασθενείς φέρεται να είχε κάνει μέθη η γιατρός που κατηγορείται για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη
«Ο Καρβέλας έχει πληρωθεί 300.000 ευρώ, δεν υπάρχει άλλη αξίωση οικονομικής φύσης»: Η απάντηση Δημητρακόπουλου στην ανακοίνωση του συνθέτη
Εάν υπάρχει οικονομική αξίωση, μπορούμε να κουβεντιάσουμε, εάν δεν συμφωνήσουμε τότε μπορούμε να πάμε στη Δικαιοσύνη είπε ο γνωστός ποινικολόγος
Μητσοτάκης από ΣΕΒ: Η Ελλάδα πέρασε από την καθήλωση στην ανάπτυξη -Στήριξη της βιομηχανίας με επιδότηση ρεύματος ύψους 95 εκατ. ευρώ
Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, με κεντρικό μήνυμα «Παραγωγική Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει, δίνει το «παρών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.