Η κακοκαιρία σαρώνει τη Ρόδο: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά - Ήχησε το 112
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει σήμερα τη Ρόδο - Πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές του νησιού
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει σήμερα, Δευτέρα (2/11), τη Ρόδο, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις να έχουν οδηγήσει σε εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές του νησιού.
Βίντεο που κυκλοφορούν αποτυπώνουν την ένταση των φαινομένων της κακοκαιρίας, με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους και δεκάδες οχήματα να έχουν παρασυρθεί από τα νερά.
Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει το thetoc.gr, η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112, καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Αρχάγγελο και Αφάντου.
Ρόδος: Μήνυμα 112 για τον περιορισμό μετακινήσεων
Το μήνυμα του 112 στάλθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ζητώντας από τους κατοίκους τον περιορισμό των μετακινήσεων τους, σε ολόκληρη τη Ρόδο.
Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στον Αρχάγγελο, όπου οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στις ταράτσες για να σωθούν από τις πλημμύρες.
"Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών", αναφέρεται συγκεκριμένα στο μήνυμα.
Δρόμοι στον Αρχάγγελο έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και επιχειρήσεις. Δεκάδες τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
Ταυτόχρονα οι ιρλανδικές διαβάσεις στη διαδρομή από το Ασκληπειό προς το Θάρρι φούσκωσαν.
Ρόδος: Κλειστά σχολεία σε Αρχάγγελο και Αφάντου
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αρχαγγέλου και Αφάντου της Ρόδου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθήκων όπως ανακοίνωσε ο δήμος.
Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις δύο Δημοτικές Ενότητες ελήφθη για προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών και την αποφυγή κινδύνων κατά τις μετακινήσεις τους.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου επισημαίνεται ότι προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια της σχολικής κοινότητας, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην πρόσβαση προς και από τις σχολικές μονάδες.
Το μέτρο αφορά αποκλειστικά τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Αρχαγγέλου και Αφάντου και ισχύει για σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέο Ηράκλειο Αττικής: Ομάδα 40-50 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια πορείας
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία δύο ανδρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Χωριάτικο: Βίντεο - ντοκουμέντο από το λογιστήριο της οδού Χέυδεν για το εταιρικό πλέγμα της εγκληματικής οργάνωσης
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δράση του κυκλώματος στην υπόθεση "Χωριάτικο".
Κακοκαιρία στη Σάμο: Ορμητικά νερά έχουν πλημμυρίσει δρόμους από την ισχυρή βροχή – Μεγάλα προβλήματα στο Ηραίο
Δύσκολη νύχτα στη Σάμο από την κακοκαιρία, με πλημμυρισμένους δρόμους - Περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στη Θάσο
Δημήτρης Αλεξάνδρου για ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: «Είχαν προσεγγίσει επανειλημμένα κι εμένα, εξοργίζομαι»
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος μπορεί να εκμεταλλεύεται τον πόνο ενός παιδιού», έγραψε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στο Instagram.
Οι διάλογοι του προέδρου της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» για το στοίχημα – «Έγραψε 7 χιλιάρικα»
Στον διάλογο γίνεται αναφορά σε έναν αγώνα με διαδοχικές ανατροπές στο σκορ, τρία γκολ, δύο πέναλτι και μία αποβολή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Μαριάννα Τουμασάτου για ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Ή εγώ είμαι φοβερά ευκολόπιστη ή αυτοί πάρα πολύ ικανοί απατεώνες
Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία σχετικά με τις απάτες της «Παιδικής Χαράς».