Η Βουλή «υιοθετεί» τον 9χρονο γιο του λιμενικού Ανδρέα Αραχωβίτη που πνίγηκε στο Παράλιο Άστρος
Η ομόφωνη απόφαση για τη στήριξη του παιδιού του 53χρονου σημαιοφόρου που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.
Στο πλευρό της οικογένειας του 53χρονου λιμενικού Ανδρέα Αραχωβίτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Παράλιο Άστρος, στέκεται η Βουλή των Ελλήνων. Η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την «υιοθεσία» του 9χρονου γιου του, εξασφαλίζοντάς του οικονομική στήριξη για τα επόμενα χρόνια, για τον άνδρα που έφυγε εν ώρα καθήκοντος.
Όπως αναφέρει το newsit.gr, ο σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος Ανδρέας Αραχωβίτης, πνίγηκε στις 21 Ιανουαρίου 2026 εκτελώντας περιπολία στο Παράλιο Άστρος με τη Βουλή να αποφασίζει την υιοθεσία του παιδιού του, εγκρίνοντας την εισήγηση της Διάσκεψης των Προέδρων.
Ο όρος «υιοθεσία» χρησιμοποιείται συμβολικά και αφορά την οικονομική ενίσχυση του παιδιού. Συγκεκριμένα, θα του καταβάλλονται 10.000 ευρώ κάθε χρόνο, με τη στήριξη να μπορεί να συνεχιστεί έως τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του, εφόσον σπουδάζει. Πρόκειται για πάγια πρακτική της Βουλής για παιδιά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον.
Την ώρα εκείνη πραγματοποιούσε περιπολία στο λιμάνι, μαζί με τη διοικήτρια της τοπικής Λιμενικής Αρχής, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονταν λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών.
Η απόφαση της Ολομέλειας εγκρίνει την εισήγηση της Διάσκεψης των Προέδρων και εξασφαλίζει στον γιο του εκλιπόντος λιμενικού μια σταθερή οικονομική ενίσχυση για τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, αντίστοιχη διαδικασία οικονομικής στήριξης έχει δρομολογηθεί και για τα ανήλικα παιδιά των δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους στην πτώση του Phantom στην Τανάγρα, όπως έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Άστρος: Η ηρωική πράξη του 53χρονου λιμενικού πριν παρασυρθεί από τα κύματα -Σήμερα η κηδεία του
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Εισαγγελική έρευνα για την κλινική της Θεσσαλονίκης: Ποιοι θα δώσουν εξηγήσεις για το ογκολογικό τμήμα
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη και το ογκολογικό τμήμα που λειτουργούσε χωρίς άδεια.
Άνω Λιόσια: «Μας είπε ότι το χτύπησε η δασκάλα» - Πυρ και μανία οι συγγενείς των παιδιών
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του 1ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων, καθώς συνελήφθη η μητέρα μιας 4χρονης μετά τη μήνυση της διευθύντριας για απειλή και εξύβριση.
A. Τσίπρας για τον θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή: «Όταν χάνεται ένα παιδί, ας μην ρωτάμε μόνο τι έγινε, αλλά και τι δεν έγινε νωρίτερα»
«Δεν υπάρχουν λόγια για έναν γονιό που πηγαίνει να δει το παιδί του να παίζει μπάλα και δεν το φέρνει πίσω σπίτι», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ.
Συνελήφθη 15χρονος μαθητής για ξυλοδαρμό 14χρονου σε σχολείο στο Μαρούσι
Μετά το περιστατικό, ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να εξεταστεί από τους γιατρούς.
Περιοδεία Μητσοτάκη στον Ασπρόπυργο και μήνυμα συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση: «Εδώ γίνεται καλή δουλειά» – Η ατάκα για τη γιορτή του
Στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού βρέθηκαν οι υποδομές και οι οδικές μετακινήσεις στη Δυτική Αττική – Οι συνομιλίες με πολίτες και η αναφορά στην επέτειο ίδρυσης της ΝΔ
«Ανοίγουν» τα κινητά για τον θάνατο του Μαζωνάκη: Ναι στην άρση του απορρήτου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών - Ποιους αφορά
Θετική είναι η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναφορικά με το αίτημα του 32ου τακτικού ανακριτή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην υπόθεση Γιώργου Μαζωνάκη.