Κώστας Ανεστίδης: Τι οδήγησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του αγροτοσυνδικαλιστή – Τα ευρήματα της έρευνας
Στο μικροσκόπιο των αρχών ο αγροτοσυνδικαλιστής που την περίοδο 2019–2024 είχε λάβει ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ άνω των 122.000 ευρώ.
Ενοικιασμένα χωράφια χωρίς δηλωμένο αριθμό ταυτότητας ακινήτου (ΑΤΑΚ), αναντιστοιχία κτηματογράφισης και ιδιοκτησίας, εκτάσεις που δεν είχαν καταχωρηθεί στην περιουσιακή κατάσταση.
Σύμφωνα με το thetoc.gr, πρόκειται για μερικά από τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα των αρχών, τα οποία φέρεται να οδήγησαν στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του αγροτοσυνδικαλιστή Κώστα Ανεστίδη, με επείγουσα διάταξη του εποπτεύοντος εισαγγελέως του ελληνικού FBI. "Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις παράστασης ψευδών στοιχείων", αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα της έρευνας σημειώνοντας ότι προκύπτουν στοιχεία διάπραξης του αδικήματος της διακεκριμένης απάτης σχετικά με τις επιχορηγήσεις.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας για τη διερεύνηση των επιδοτήσεων που δόθηκαν κατά την περίοδο 2019- 2024, έβαλε στο μικροσκόπιο τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή ο οποίος το συγκεκριμένο διάστημα είχε λάβει ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους άνω των 122.000 ευρώ. Για τον Κώστα Ανεστίδη και δύο ακόμα άτομα, φέρεται να προέκυψαν οι ενδείξεις για ψευδείς δηλώσεις αγροτεμαχίων. Η επείγουσα διάταξη δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων, εκδόθηκε το Σάββατο και απεστάλη αυθημερόν προκειμένου να εκτελεστεί.
"Είναι τα αγροτεμάχια που δηλώνω την τελευταία δεκαετία, είναι σταθερά τα χωράφια που σπέρνω. Είναι όλα ιδιόκτητα και δεν υπάρχει κάτι να κρύψει κανείς, ούτε σε κανένα άλλο χωριό δηλωμένα, ούτε τίποτα. Το να δηλώσεις επιπλέον στρέμματα, αν δεν έχεις δικαιώματα, πώς θα πάρεις επιδότηση; Εάν ήμουν λωποδύτης και ήμουν υπό έλεγχο, μου έχουν δώσει επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στις 17 Δεκεμβρίου, 2.447 ευρώ, για τη νόμιμη καλλιέργεια που έχω. Τις επιδοτήσεις τις έχω πάρει όλες, στις 17/12 ο ΟΠΕΚΕΠΕ με πλήρωσε για άμεσες ενιαίες ενισχύσεις", ανέφερε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!