Κύκλωμα σε κτηματολογικά γραφεία: 3 στην φυλακή και 6 ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους
Στην φυλακή οδηγούνται η φερόμενη ως αρχηγός της ομάδας, μία υπάλληλος κτηματολογικού γραφείου και ένας ιδιώτης
Με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκιση τριών κατηγορουμένων και προσωρινά ελεύθερους τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους, ολοκληρώθηκε η απολογητική διαδικασία για την υπόθεση του κυκλώματος που δρούσε σε κτηματολογικά γραφεία με δωροδοκίες υπαλλήλων.
Μετά από πολύωρη διαδικασία, στην φυλακή οδηγούνται η φερόμενη ως αρχηγός της ομάδας, που φέρεται έναντι αμοιβής να "διευκόλυνε" πολίτες να λύσουν γρηγορότερα περιουσιακές υποθέσεις τους, μία υπάλληλος κτηματολογικού γραφείου και ένας ιδιώτης.
Αντίθετα, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι οι άλλοι έξι από τους συλληφθέντες για την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς. Σε τέσσερις από αυτούς επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι ενώ στους υπόλοιπους δύο κρίθηκε ότι δεν απαιτείται κανένας όρος.
Και οι εννέα κατηγορούμενοι παρέδωσαν υπομνήματα για την υπεράσπιση τους και φαίνεται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, οι οποίες είναι σε βαθμό κακουργήματος, για δωροδοκία και δωροληψία, αλλά και πλημμελήματος.
Η - κατά την δικογραφία - βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση, με καταγωγή από την Ουκρανία, φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι από τους συγκατηγορουμένους της γνωρίζει μόνο την γυναίκα υπάλληλο με θέση προϊσταμένης σε κτηματολογικό γραφείο, με την οποία είναι φίλες.
"Ουδέποτε δωροδόκησα υπάλληλο. Εργάζομαι σε κατασκευαστική εταιρεία" ανέφερε η κατηγορουμένη.
Η κατηγορούμενη προϊσταμένη κτηματολογικού γραφείου, αρνήθηκε κατά την απολογία της όσα της αποδίδονται: "Δεν ζήτησα και δεν έλαβα ουδέποτε χρήματα για οποιαδήποτε συναλλαγή. Τουναντίον συνέβαλα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας μου ως προς όλους τους συναλλασσόμενους. Με τη συμβολή μου, στην υπηρεσία μου καταφέραμε το συγκεκριμένο κτηματολογικό γραφείο να εξετάζει αιτήσεις οι οποίες είχαν κατατεθεί το πολύ προς ενός μήνα" υποστήριξε. Φέρεται επίσης να είπε, πως τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της ήταν νόμιμα ποσά της μητέρας της. Όσον αφορά την σχέση της με την φερόμενη ως αρχηγό του κυκλώματος, η υπάλληλος είπε ότι "την γνώριζα διότι ήταν διεκπεραιώτρια".
Άλλη υπάλληλος κτηματολογικού γραφείου, απολογούμενη είπε ότι ποτέ δεν έλαβε χρήματα για παράνομη δραστηριότητα, τονίζοντας πως "δεν είχα την παραμικρή δυνατότητα να καθορίζω και να επιλέγω την σειρά και την ταχύτητα διεκπεραίωσης των υποθέσεων, αφού όλα αυτά γίνονται αυτομάτως από την ηλεκτρονική λειτουργούσα πλατφόρμα".
Η υπάλληλος φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την βασική κατηγορούμενη το 2022, οπότε ο σύζυγος της φερόμενης ως αρχηγού, άλλαξε τα πλακάκια της κουζίνας στο σπίτι της και "έκτοτε μας συνδέει μια ανθρώπινη σχέση. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2024, με παρακάλεσε να της δανείσω το ποσό των 1800 ευρώ για να το στείλει στο παιδί της που κατοικούσε στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου, όπως και έγινε".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σταύρος Φλώρος: Ζητά αποζημίωση 100 εκατ. δολαρίων για τον ακρωτηριασμό του - Τι είπε ο ίδιος για όσα έγιναν στο γνωστό ριάλιτι
Ο Σταύρος Φλώρος σχεδόν 4 μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του στον Άγιο Δομίνικο διεκδικεί αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Μαραθώνας: «Ήθελα τη σύνταξη γιατί δεν είχα άλλη δουλειά», λέει η κόρη που έκρυψε τη μητέρα της στο υπόγειο
Ανέφερε ότι η μητέρα της έπαιρνε περίπου 1.000 ευρώ σύνταξη και παραδέχτηκε ότι δεν δήλωσε τον θάνατό της ώστε να συνεχίσει να παίρνει τα χρήματα
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας
«Έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα», είπε γυναίκα που βρισκόταν στο κτίριο για να βγάλει ταυτότητα
Γεωργιάδης για τις μεταγγίσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Θα παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των 800 ασθενών
Καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων - Στο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 πάσχοντες