Με SMS ή email θα υπενθυμίζεται στους κατόχους πυροβόλων όπλων να ανανεώσουν την άδειά τους
Οι ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται δύο φορές
Σε λειτουργία τίθεται νέα διαδικασία ειδοποίησης των πολιτών μέσω SMS ή email για την έγκαιρη ενημέρωση όσων διαθέτουν άδεια κατοχής – οπλοφορίας πυροβόλου όπλου, η ισχύς της οποίας επίκειται να λήξει. Η νέα αυτή διαδικασία σκοπεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, που, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα:
-έγκαιρης ενημέρωσης, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να λήξει η σχετική άδεια χωρίς να το γνωρίζουν,
-ευελιξίας και απλότητας, μέσω της λήψης ενός απλού μηνύματος στο κινητό ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο,
-ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας, αφού μέσω της έγκαιρης ανανέωσης εξασφαλίζεται η νόμιμη κατοχή όπλου.
Οι ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται δύο φορές και συγκεκριμένα η πρώτη εκατό ημέρες και η δεύτερη δύο ημέρες πριν από τη λήξη της άδειας.
Προκειμένου να επωφεληθούν από τη νέα υπηρεσία, οι πολίτες θα πρέπει , σύμφωνα με το ΑΠΕ, να έχουν καταχωρήσει με δική τους ευθύνη τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.).
Η άντληση των στοιχείων επικοινωνίας των πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις σχετικής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 6120/2024) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι η χρήση της υπηρεσίας είναι απολύτως σύμφωνη με τη νομοθεσία και περιορίζεται αποκλειστικά στην αποστολή ειδοποιήσεων σχετικά με τη λήξη αδειών κατοχής-οπλοφορίας πυροβόλων όπλων.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΑΣ καλεί όλους τους κατόχους αδειών πυροβόλων όπλων να εγγραφούν (εφόσον δεν το έχουν ήδη πράξει) στο Ε.Μ.Επ. και να καταχωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη νέα υπηρεσία και να αξιοποιήσουν τα οφέλη που παρέχει.
«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συνεχίζουν να υλοποιούν καινοτόμες λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας» καταλήγει η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Υποκλοπές: Ξεχωριστή εισαγγελική έρευνα για το Pegasus και την παρακολούθηση του Στέλιου Κούλογλου
Ο δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι το κινητό του παγιδεύτηκε τρεις φορές - Συνδέει την υπόθεση με τη συμμετοχή του στην επιτροπή PEGA
Θάνατος Μαζωνάκη: Μίξη ουσιών κατά την αναισθησία δείχνει η έκθεση της ΕΛΑΣ - Τι ισχύει με τη χορήγηση προποφόλης και μιδαζολάμης
Ενδεχόμενη χορήγηση δύο ουσιών κατά τη διαδικασία της αναισθησίας, εξετάζεται σε σχέση με όσα προηγήθηκαν της ανακοπής καρδιάς του Γιώργου Μαζωνάκη.
Στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Αποστολάκης: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση – Δεν δέχομαι επιτακτικά κελεύσματα»
«Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Ανδρουλάκη, για συνεργασία και συστράτευση για το καλό της χώρας»
Έρχεται νέο 112 με αpp για κινητά, βιντεοκλήσεις και «σιωπηλό κουμπί» – Οι 5 αλλαγές που θα σώσουν ζωές
Άτομα με προβλήματα ακοής ή ομιλίας αποκτούν πλέον αυτόνομη και άμεση δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια.
Αύριο η κηδεία της 50χρονης διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης που είχε υποστεί ανακοπή στον δρόμο – Η επιθυμία της οικογένειάς της
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Ηλιούπολης στις 11:00 το πρωί.
Νέα Ιωνία Αττικής: Ψυχική αναπηρία άνω του 67% επικαλείται ο 35χρονος που έκοψε το αυτί της οδηγού ταξί
Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του δράστη της φριχτής επίθεσης.