Νέος σεισμός 5 βαθμών ανοιχτά του Λασιθίου – Στον χορό των Ρίχτερ η Κρήτη
Μετά τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ το πρωί της Παρασκευής (24.04.2026) στο Λασίθι η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη
Ένας ακόμη σεισμός, αυτή τη φορά 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Λασίθι της Κρήτης αναστατώνοντας τους κατοίκους….
Μετά τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ το πρωί της Παρασκευής (24.04.2026) στο Λασίθι η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη.
Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην 11.58 και το επίκεντρό της σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είναι 10 χιλιόμετρα νότια του Γουδουρά Λασιθίου.
Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι μόλις 7,7 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές.
Μετά τον σεισμό των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει δεκάδες μετασεισμοί. Δύο ήταν 4 Ρίχτερ, ένας 4,1, ενώ ο μεγαλύτερος ήταν αυτός που σημειώθηκε λίγο πριν τις 12.
Ο Βασίλης Καραστάθης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σημείωσε για τον σεισμό στην Κρήτη μιλώντας στην ΕΡΤ: «Είναι ένα τυπικός ισχυρός σεισμός για την περιοχή. Εκείνο το τόξο, είναι νότια της Κρήτης. Αυτή τη στιγμή παρατηρούμε κάτι γνώριμο για τον ελληνικό χώρο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι αυτής της περίπτωσης είναι ότι είχε προσεισμική ακολουθία. Από τις 14 του μηνός είχε εμφανιστεί προσεισμική ακολουθία στην περιοχή. Όταν υπάρχει μια ακολουθία που επιμένει είμαστε επιφυλακτικοί για το τι μπορεί να έρθει. Υπήρχε ένα alert για την περιοχή. Στις 19 του μηνός είχαμε προσεισμό άνω των 4-4,5 Ρίχτερ. Ήταν αισθητός ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ στην περιοχή. Είναι σε απόσταση ασφαλείας, δήλαδή μια απόσταση 25 χλμ από την περιοχή εξασφαλίζει κάποια μείωση των βλαβών. Εάν ήταν στην Χέρσο θα είχαμε άλλα αποτελέσματα. Είναι πιθανόν να είναι ο κύριος σεισμός. Πιθανότατα να έχουμε μετασεισμό της τάξεως των 4,7 Ρίχτερ».
Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη, ο οποίος μίλησε στο CRETA24 μέχρι στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Νωρίς το πρωί ζητήθηκε από διευθυντές να επιθεωρήσουν τα σχολεία ώστε να μην υπάρχει ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και δεν διαπιστώθηκε λόγος να μην λειτουργήσουν. «Ήταν δυνατός και είχε πάρα πολλούς μετασεισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ζερβάκης.
πηγή: Newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Απόδραση στις Σέρρες: Ανθρωποκυνηγητό για τον Αλβανό δραπέτη και τους συνεργούς του -Ερευνούν το όχημα διαφυγής
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την κινηματογραφική απόδραση Αλβανού βαρυποινίτη στις Σέρρες χθες τη νύχτα, κατά τη μεταγωγή του από τις φυλακές Νιγρίτας στο νοσοκομείο.
Ο Λαρισαίος Αδριανός Γολέμης ετοιμάζεται για το Διάστημα - Τα συγχαρητήρια της NASA στην Ελλάδα
«Η Ελλάδα συμβάλλει ήδη στη διαμόρφωση του μέλλοντος της εξερεύνησης - Με αυτή την αποστολή, συνεισφέρει στη δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας σε χαμηλή γήινη τροχιά», σημείωσε.
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
Περιπολίες πραγματοποιούνται στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις
Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Δέσμευση για 7 νομοθετικές παρεμβάσεις στους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε το σχέδιό του για την «πολιτική αλλαγή και την Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουμε»
Σε «λαϊκή αγρυπνία» η σορός του Γιώργου Μαζωνάκη την Κυριακή – Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Όπως αναφέρει η οικογένεια, η «λαϊκή αγρύπνια» θα γίνει ως απότιση φόρου τιμής και αγάπης, στις 19.30 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας
Ανάβυσσος: Σε κρίσιμη κατάσταση στο «Αγία Σοφία» 4χρονος – Τραυματίστηκε σε πισίνα
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία τραυματισμού του