MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κεραμεικό για τα εγκαίνια των έργων αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κεραμεικό για τα εγκαίνια των έργων αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Αποδίδεται το έργο προσβασιμότητας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου Κεραμεικού. Τα εγκαίνια τέλεσε το βράδυ της Τρίτης (15.09.2026) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο υποδέχθηκε στον χώρο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μιλώντας στα εγκαίνια των έργων αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία των επενδύσεων για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στην ενίσχυση της Αθήνας ως αυτοτελούς τουριστικού προορισμού.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το newsit.gr, συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για το εύρος των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αττική, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατ. ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα.

«Εδώ υλοποιείται η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη και την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι επενδύσεις στον πολιτισμό συνδέονται άμεσα και με τη συνολική αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας της πρωτεύουσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «οι επισκέπτες επιλέγουν να έρθουν στην Αθήνα, όχι απλά ως σταθμό μετάβασης για τα όμορφα νησιά μας, αλλά για να γνωρίσουν την Αθήνα ως αυτοτελή προορισμό».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκαν, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων και «χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ».
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη / EUROKINISSI

«Κατευθύναμε σημαντικούς πόρους σε μεγάλα έργα εθνικής εμβέλειας που αφορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά», είπε, προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις στον Κεραμεικό έχουν ήδη αποδώσει, συμβάλλοντας ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να γίνει περισσότερο γνωστός όχι μόνο στους ξένους επισκέπτες αλλά και στους ίδιους τους Αθηναίους.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού

Eurokinissi

Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις, που υλοποιήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αφορούν τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Κεραμεικού, ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.Το σπουδαιότερο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης, σε χρήση από την Προϊστορική περίοδο έως και την Ύστερη Αρχαιότητα, υπήρξε ταυτόχρονα ένα από τα σημαντικότερα κέντρα αγγειοπλαστικής και αγγειογραφίας του αρχαίου κόσμου.
«Χωριάτικο»: Έφοδος της Εισαγγελίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ στη Ρόδο - Κατασχέθηκαν φάκελοι επιχειρήσεων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ «Χωριάτικο»: Έφοδος της Εισαγγελίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ στη Ρόδο - Κατασχέθηκαν φάκελοι επιχειρήσεων
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Βυθίστηκε λέμβος κοντά στη Χρυσή, νότια της Ιεράπετρας - Έρευνες για αγνοούμενους
Παιδική Χαρά: "Πήγαινε στην Αλβανία να ζητήσεις τα λεφτά" - Οι προσβολές της Μανησιώτη σε μητέρα παιδιού με εγκεφαλική παράλυση
Νομική «μάχη» για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στο Ελεγκτικό Συνέδριο – Η απόφαση  επηρεάζει την τσέπη χιλιάδων συνταξιούχων