Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του αρχηγοί κυκλώματος που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ, πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ η ζημιά
Η οργάνωση φέρεται να άνοιγε εταιρείες σε «αχυρανθρώπους», να άφηνε απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές και στη συνέχεια να τις έκλεινε - Οκτώ συλλήψεις μέχρι στιγμής.
Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δίωξη Οικονομικών Εγκλημάτων σε περιοχές της Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εξαπατούσε τον e-ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών που άνοιγαν στο όνομα «αχυρανθρώπων», σύμφωνα με το protothema.gr .
Ως αρχηγικά μέλη της οργάνωσης φέρονται ο παρουσιαστής και πρόεδρος του ΛΑΟΣ Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η οργάνωση φέρεται να δρούσε από το 2021. Τα μέλη της άνοιγαν εταιρείες χρησιμοποιώντας «αχυρανθρώπους», χωρίς στη συνέχεια να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές που όφειλαν στον e-ΕΦΚΑ.
Όταν τα χρέη συσσωρεύονταν, οι εταιρείες έκλειναν και οι οφειλές έμεναν απλήρωτες. Η συνολική ζημιά για τον ασφαλιστικό φορέα εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων λογιστές, επιχειρηματίες και «αχυράνθρωποι».
Οι έρευνες συνεχίζονται.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Χρυσοχοΐδης: Επιδημία πλέον οι τηλεφωνικές απάτες – Ετοιμάζεται διάταξη με μεγαλύτερες ποινές για την εξαπάτηση ηλικιωμένων
Τι είπε για την επιχείρηση «ΚΟΜΒΟΣ» και την προσπάθεια της τροχαίας να περιορίσει την κίνηση - «Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε 20%-25% τη ροή σε όλη την Αττική»
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στα 52 χρόνια της ΝΔ: Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω στην πλάνη κάποιων λαϊκιστών - Πάμε για την τέταρτη νίκη
Σε προεκλογική συγκέντρωση μετατράπηκε η εκδήλωση για τα 52 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.
Γιώργος Μαζωνάκης: «Κοκτέιλ» αναισθητικών και απανωτά ιατρικά λάθη – Τι προκαλεί ο συνδυασμός προποφόλης και μιδαζολάμης
Εκτεταμένη ισχαιμία του μυοκαρδίου δείχνουν οι ιστολογικές του τραγουδιστή αποδεικνύοντας πως η γιατρός είχε στα χέρια της ασθενή με εν εξελίξει έμφραγμα.
Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα: Στο επίκεντρο άμυνα και ενέργεια - Το μήνυμα των ΗΠΑ για τον ρόλο της Ελλάδας
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο θα βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα το βράδυ, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο.
Παγκράτι: Πυροβολισμοί έξω από πολυκατοικία – Τρεις νεαροί κρύφθηκαν στην ταράτσα για να γλιτώσουν την σύλληψη
18, 19 και 20 χρονών οι κατηγορούμενοι - Βρέθηκε το όπλο και 2 κάλυκες
Φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις το 2027 για οικογένειες, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες – Όλα τα φορολογικά μέτρα στο προσχέδιο προϋπολογισμού
Μηδενικός συντελεστής έως 20.000 ευρώ για τρίτεκνους και αγρότες, αλλαγές στο τεκμαρτό εισόδημα και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στην περιφέρεια – Οι παρατάσεις στα ακίνητα και οι αυξήσεις φόρων