ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 14 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Σε συναγερμό ο Έβρος: Πάνω από 150.000 στρέμματα έχουν βυθιστεί - Έπεσαν πάνω από 1.600 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο

Σε συναγερμό ο Έβρος: Πάνω από 150.000 στρέμματα έχουν βυθιστεί - Έπεσαν πάνω από 1.600 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται οι κάτοικοι του Έβρου, καθώς περισσότερα από 150.000 στρέμματα χωραφιών έχουν καλυφθεί από νερό.

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται οι κάτοικοι του Έβρου, καθώς περισσότερα από 150.000 στρέμματα χωραφιών έχουν καλυφθεί από νερό, έπειτα από συνεχείς ροές υδάτων από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Ολονύχτια μάχη με τα νερά έδωσαν οι κάτοικοι σε Δαδιά, Τυχερό, Λάβαρα, Σουφλί και Διδυμότειχο, χωρίς να κλείσουν μάτι, την ώρα που σε πολλά χωριά του βορείου Έβρου έχουν βυθιστεί δρόμοι και πινακίδες σήμανσης, ενώ η περιφέρεια του Έβρου έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό έως την Παρασκευή. Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν πάνω από 1.600 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες για την αποστράγγιση των πλημμυρισμένων αγροτικών εκτάσεων.


Το θετικό στοιχείο είναι ότι έχουν σπάσει αναχώματα τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μεγάλες περιοχές στις δύο χώρες. Αυτό οδήγησε σε μείωση των ροών προς τον ποταμό Άρδα και σε εξισορρόπηση των υδάτων και στον Έβρο.


Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο, με συνεχείς προσπάθειες αποστράγγισης δρόμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να μην πλημμυρίσουν τα χωριά.

Κατά την επίσκεψή του στον Έβρο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ εντός της τετραετίας για έργα διαχείρισης υδάτων και δημιουργία ταμιευτήρων, ώστε η περιοχή να μην αντιμετωπίζει προβλήματα άρδευσης τους θερινούς μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, με φονικές πυρκαγιές στη Δαδιά, προηγούμενες πλημμύρες που έπληξαν 105.000 στρέμματα, θερινή ξηρασία, αλλά και τη νόσο της ευλογιάς που επίσης επηρεάζει την περιοχή.

Άγρια καταδίωξη με επίθεση σε αστυνομικούς στη Φλώρινα: Ρομά πήγαν να τους πατήσουν με αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε ανθυπαστυνόμος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Άγρια καταδίωξη με επίθεση σε αστυνομικούς στη Φλώρινα: Ρομά πήγαν να τους πατήσουν με αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε ανθυπαστυνόμος