Σπαρτιάτες: Αθώοι οι 11 βουλευτές κι ο Κασιδιάρης για την υπόθεση εξαπάτησης εκλογέων – «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι ψηφοφόροι δεν ήξεραν τι έκαναν»
Το δικαστήριο υιοθέτησε την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση
Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου αθωώθηκαν οι 11 εκλεγμένοι βουλευτές των Σπαρτιατών, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ένας δικηγόρος για την υπόθεση της εξαπάτησης εκλογέων που είχαν παραπεμφθεί στο εδώλιο.
«Δεν μπορώ να πω ότι αποδείχθηκε εξαπάτηση εκλογέων. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι ψηφοφόροι δεν ήξεραν τι έκαναν, ως εκ τούτου αθώοι» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την απόφαση για τους Σπαρτιάτες.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση. «Δεν αποδείχθηκε από κανένα στοιχείο παραπλάνηση κάποιου εκλογέα, δεν υπάρχουν στοιχεία εκλογέων ή έστω ο αριθμός των εκλογέων που υποτίθεται εξαπατήθηκαν» είχε πει η εισαγγελέας στην αγόρευση της κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης του δικαστηρίου στις 2 Μαΐου.
Το δικαστήριο αθώωσε τους 11 εκλεγμένους βουλευτές από το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, τον Ηλία Κασιδιάρη από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στο παραπάνω αδίκημα και έναν δικηγόρο που κατηγορείτο για συνέργεια στην αξιόποινη πράξη.
Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε με τις καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα από το βήμα της Βουλής, περί μεθόδων δον Κορλεόνε και Greek mafia στο κόμμα του.
Ενώπιον του δικαστηρίου ο κ. Στίγκας, ωστόσο, τις πήρε πίσω, λέγοντας, σύμφωνα με το newsit.gr, πως αυτά ειπώθηκαν πάνω στην οργή του.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Στήνουν ξανά σκηνές οι φοιτητές στο Σύνταγμα -Διαμαρτύρονται για στεγαστικό και ΑΕΙ, αύριο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Σκηνές στην πλατεία Συντάγματος στήνουν και πάλι φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος στέγασης και την υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Υπόθεση Μαζωνάκη: Η 56χρονη γιατρός νάρκωνε τους ασθενείς γιατί δεν ήξερε να κάνει φλεβοκέντηση
Η γιατρός από το 2023 είχε αναλάβει τις πλασμαφαιρέσεις στο ιατρείο - Οι αρχές εικάζουν ότι χορήγησε μέθη στον τραγουδιστή, στην κόρη της και άλλους ασθενείς επειδή δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Τσίπρας: Το "καρφί" για τον Γεωργιάδη - "Να αρχίσω κι εγώ να χοροπηδάω και να φωνάζω και α και ου;"
Τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους νέους στον Βόλο και οι αιχμές για το ΔΑΠίτικο σύνθημα του Άδωνη Γεωργιάδη
Άρτα: Μόνο του βρέθηκε σε πεζοδρόμιο νήπιο – Συνελήφθησαν ο πατέρας και ο παππούς του
Ο παππούς συνελήφθη για έκθεση, ενώ για το ίδιο αδίκημα συνελήφθη και ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία.
Εικόνα που «σφίγγει» το στομάχι στη Λήμνο - Ελάφι με κομμένο πόδι προσπαθεί να επιβιώσει (ΒΙΝΤΕΟ)
Μια εικόνα που συγκινεί και προβληματίζει καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή πίσω από το Νοσοκομείο τηςΛήμνου, στη Μύρινα.