Το αντίο της Λίνας Μενδώνη στον Γιώργο Μαρίνο: «Του χρωστάμε πολλά, θα τον τιμάμε πάντα για την πολύτιμη συνεισφορά του»
«Ο Γιώργος Μαρίνος εισηγήθηκε και επέβαλε με την πολύχρονη παρουσία του στις μπουάτ, ένα νέο τοπίο στη διασκέδαση το οποίο επαναπροσδιόρισε καθοριστικά, και πάντοτε χωρίς την παραμικρή έκπτωση και εκζήτηση», είπε η υπουργός Πολιτισμού
Ο σπουδαίος τραγουδιστής, ηθοποιός και διασκεδαστής, Γιώργος Μαρίνος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης (10/3/2026) σε ηλικία 83 ετών και βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό αλλά και πολιτικό κόσμο της Ελλάδας. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πληροφορήθηκε για την είδηση και έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά της.
Για την απώλεια του Γιώργου Μαρίνου, η Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με το newsit.gr, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιώργου Μαρίνου, ενός εμβληματικού καλλιτέχνη που ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό. Ο χαρισματικός Γιώργος Μαρίνος μας χάρισε αφειδώλευτα το ταλέντο του, όντας ο ίδιος, ο πρώτος -και διαχρονικά το πρότυπο- Έλληνας διασκεδαστής, ο πρώτος εγχώριος σόουμαν, που συνδύαζε μοναδικά την υποκριτική, τη μίμηση, τη μουσική και το τραγούδι.
Ποιος δεν θυμάται το πέρασμά του νεότατου Γιώργου Μαρίνου, από την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκι; Και ποιος μπορεί να ξεχάσει τα μοναδικά και καυστικότατα σκετς του για την επτάχρονη δικτατορία; Ο Γιώργος Μαρίνος εισηγήθηκε και επέβαλε με την πολύχρονη παρουσία του στις μπουάτ, ένα νέο τοπίο στη διασκέδαση το οποίο επαναπροσδιόρισε καθοριστικά, και πάντοτε χωρίς την παραμικρή έκπτωση και εκζήτηση.
Υπήρξε, ακόμα, από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που μίλησαν θαρραλέα για την προσωπική τους ζωή, αψηφώντας στερεότυπα και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποκόλληση από παρωχημένες αντιλήψεις και στην εδραίωση της ανοχής ως συστατικού στοιχείου της κοινής μας συμβίωσης. Στον Γιώργο Μαρίνο χρωστάμε πολλά, θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμάμε πάντα για την πολύτιμη συνεισφορά του.
Στους οικείους του, τους συναδέλφους του και τους άπειρους φίλους του απευθύνω τα ειλικρινέστατα συλλυπητήρια μου», είπε η Λίνα Μενδώνη.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κανονικά η ομιλία του πρωθυπουργού απόψε στη ΔΕΘ -Ακυρώθηκαν τα πάρτι και οι συνεστιάσεις μετά το δυστύχημα με το Phantom
Στη Θεσσαλονίκη από όπου βρίσκεται για τα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν με την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους Phantom της Πολεμική Αεροπορίας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο πιλότοι.
Σαντορίνη: Αγωγιάτες επιτέθηκαν σε ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για τη χρήση γαϊδουριών και μουλαριών στη μεταφορά τουριστών
«Άρπαξαν τις νεαρές γυναίκες, τις έσπρωξαν στις σκάλες, τις πίεσαν πάνω σε έναν τοίχο και χτύπησαν μία από αυτές στο πρόσωπο», καταγγέλλει η οργάνωση
Γεωργιάδης και Παπαθανάσης έπαιξαν πινγκ πονγκ στη ΔΕΘ -Δείτε βίντεο
Ένα πιο χαλαρό στιγμιότυπο από την έναρξη της ΔΕΘ πρόσφεραν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης.
Μάνδρα: Παραμένει στη ΜΕΘ ο 31χρονος που εισέβαλε στο ΑΤ με μαχαίρι – Ελεύθερος ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας - Για παράβαση του Νόμου περί όπλων κατηγορείται ο αστυνομικός
Πόρος: Ταχύπλοο τραυμάτισε Αυστραλό λουόμενο στο πόδι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ναυπλίου
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και στη συνέχεια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου