“Αυτοσχεδιά-Ζω”: Δηλώστε συμμετοχή σε ένα ξεχωριστό διήμερο σεμινάριο με τη Dr Ολυμπία Αγαλιανού στη “Χώρα”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 16:48 “Αυτοσχεδιά-Ζω”: Δηλώστε συμμετοχή σε ένα ξεχωριστό διήμερο σεμινάριο με τη Dr Ολυμπία Αγαλιανού στη “Χώρα”

Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουλίου στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” στα Λελέικα Υπάτης, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δύο ξεχωριστά βιωματικά εργαστήρια / σεμινάρια από την Δρ Ολυμπία Αγαλιανού με θέμα “Αυτοσχεδιά-Ζω” – Ο χορός και η μουσική ως κοινοτικές τέχνες.

 

Στο σεμινάριο θα προσεγγίσουμε από κοινού τις τέχνες της μουσικής και του χορού αξιοποιώντας τεχνικές από τις μουσικοκινητικές προσεγγίσεις και το κίνημα του body music. Θα βασιστούμε στον καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό και την ατομική και ομαδική σύνθεση προκειμένου να εξερευνήσουμε τρόπους έκφρασης και δημιουργίας που προσφέρουν σε κάθε άτομο και ομάδα αυτές οι τέχνες. Δεν είναι απαραίτητη καμία συγκεκριμένη γνώση ή εμπειρία, μα κάθε προηγούμενη γνώση και εμπειρία μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά.

Την πρώτη μέρα θα εστιάσουμε σε τεχνικές ατομικού και ομαδικού αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης και τη δεύτερη μέρα θα επιδιώξουμε να φτάσουμε σε ένα ομαδικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Οι δύο συναντήσεις μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα και σε συνδυασμό για μια πληρέστερη εμπειρία και κατανόηση. Απαραίτητα τα άνετα ρούχα και η ανοιχτή διάθεση!

Κόστος εργαστηρίου: 25 € / ημέρα 

Για συμμετοχή και τις δύο ημέρες, το κόστος διαμορφώνεται στα 40 € συνολικά.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ – Κρατήσεις θέσεων στο 2231051075

Ολυμπία Αγαλιανού

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πτυχίο Τ.Ε.Φ.Α.Α., Ε.Κ.Π.Α., σπουδές στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη), διδακτορικό δίπλωμα στα παιδαγωγικά (Φ.Π.Ψ, Ε.Κ.Π.Α.). Πτυχίο αρμονίας. Σπουδές στη χοροθεραπεία (GADT) και στη συστημική επιστημολογία (Α.Κ.Μ.Α.). Συμμετοχή στη συγγραφική ομάδα σχολικών εγχειριδίων και πολλών ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων συλλογικών εκδόσεων. Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Επιμορφώτρια σε σεμινάρια ενηλίκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκπαιδευτικός Φ.Α. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (1998-2017), καθηγήτρια στις Σπουδές στη Μουσικοκινητική αγωγή  Orff στη Σχολή Μωραΐτη (2006-2016), εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (2014-2016). Σήμερα υπηρετεί ως μέλος Ε.Ε.Π. στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του Ε.Κ.Π.Α. και διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Ε.Κ.Π.Α. Είναι επίτημη πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff και αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο International Orff Schulwerk Forum από το 2008.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 17ου Φεστιβάλ Οίτης στοwww.xwra.gr

Info:

Σεμινάριο – Εργαστήριο “Αυτοσχεδιά-Ζω” με τη Δρ Ολυμπία Αγαλιανού

Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023
Ώρα έναρξης: 18.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 22310 51075

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">info@xwra.gr
www.xwra.gr

Σε συνδιοργάνωση με:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.)

Δήμος Λαμιέων

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση