Παραδοσιακό γλέντι με τους Γκιντίκι στη «Χώρα»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 10:48 Παραδοσιακό γλέντι με τους Γκιντίκι στη «Χώρα»

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου στον Τόπο Τεχνών "Χώρα" στα Λελέικα Υπάτης, οι Γκιντίκι μαζί μας για ένα γλέντι με παραδοσιακό χρώμα και τις ιδιαίτερες μουσικές πινελιές τους!

 Οι ”Γκιντίκι” είναι ένα παραδοσιακό μουσικό σχήμα που ασχολείται με το σύνολο σχεδόν της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Είμαστε στο 2014 αρχές 2015 όταν μια παρέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει να παίζει μουσική (κυρίως στο δρόμο και μετά σε μικρά μαγαζάκια) με αφετηρία την ανάγκη της για τζαμάρισμα περισσότερο, χρησιμοποιώντας “παραδοσιακά” μουσικά όργανα.

Ο ένας έπιασε το λαούτο, ο άλλος τα πνευστά και ο άλλος τα κρουστά. Ένα βράδυ μετά από ένα αυτοοργανωμένο γλέντι, κάποιος πέταξε τη λέξη “Γκιντίκι” και χωρίς να το καταλάβουν έγινε το όνομα μιας μπάντας χωρίς σαφή προσδιορισμό και σκοπό, παραμένοντας μέχρι και σήμερα περισσότερο μια παρέα παρά μπάντα.

Κάπου εδώ να αναφέρουμε τους αγαπημένους φίλους μας που υπήρξαν στο πλάι μας, τον Φίλιππο, τον Χριστόφορο και τον Χρήστο που παίξαμε μαζί στις αρχές και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό…

Μετά από χρόνια έχοντας κάνει πολλές εμφανίσεις σε πολλές γωνιές της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό και έχοντας πλέον στην παρέα τους και ένα βιολί, αποφάσισαν να αποτυπώσουν αυτό το ταξίδι τους σε ένα δίσκο.

Η καταγραφή αυτών των τραγουδιών που έχουν παίξει σε τόσα και τόσα γλέντια όλα αυτά τα χρόνια θα ονομάζεται “Ahoy” και θα αποτελεί την “απεικόνιση” ενός ταξιδιού που ακόμη και σήμερα φαντάζει στην αρχή του.

Η παρέα λοιπόν αυτή είναι ο Τάσος, ο Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντής και ο Θοδωρής, έχουν για σήμα τον κόκκορα και ζούνε για να ταξιδεύουν και να στήνουν γλέντια.

Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι αυτού του ταξιδιού / γιορτής είστε όλες και όλοι ευπρόσδεκτοι!!!

Ahoy

Οι Γκιντίκι είναι:

Τάσος Κοφοδήμος – Λαούτο, φωνή

Κωνσταντίνος Λάζος – Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή

Κωσταντής Παπακωνσταντίνου – Κρουστά

Θοδωρής Σιούτης – Βιολί, φωνή

Αλέξανδρος Καρλής – Κοντραμπάσο

Νίκος Χριστογιαννόπουλος – Ηχοληψία

Παραγωγή – Management: Νοvel Vox

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 12 €

Ταμείο: 15 €

Προπώληση εισιτηρίων:  Γραφεία του Φεστιβάλ Οίτης στη Λαμία (Αντιγόνης 7, τηλ. 22310 43333) ώρες 10.00 έως 17.00.

Πληροφορίες: 22310 43333 / 22310 51075

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 17ου Φεστιβάλ Οίτης στο: www.xwra.gr

Info:
Συναυλία - Γκιντίκι
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023
Ώρα έναρξης: 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 22310 51075
 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr

Σε συνδιοργάνωση με: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.)
Δήμος Λαμιέων

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση