Λαμία: Την Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Αλεξάνδρου, “Χάρης και Φάρις”

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 15:44 Λαμία: Την Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Αλεξάνδρου, “Χάρης και Φάρις”

Το βιβλίο της Γιώτας Αλεξάνδρου με τίτλο «Φάρης και Χάρις» παρουσιάζουν την Παρασκευή, 24 Μαϊου 2024 και ώρα 18:00 στο THE BLIND PIG, Λυκουργου 4 στη Λαμία, τα σχολεία: 1ο Νηπιαγωγείο, 26ο Νηπιαγωγείο, 31ο Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαμίας, Νηπιαγωγείο Λουτρών Υπάτης και Νηπιαγωγείο Νέου Κρίκελλου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «ΜΠΕΤΣΗΣ Βιβλιοαγορά» και τις εκδόσεις «SUSAETA».

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Κάθε πρωί, στη διαδρομή για το σχολείο, ο Χάρης δίνει ατελείωτες μάχες με δράκους και τέρατα. Μάχες που τις κερδίζει πάντα με τον Μαύρο Ιππότη του. Μια μέρα συναντά έναν άλλο ιππότη, τον Φάρις. Κάτω από μια γέφυρα. Κουλουριασμένο και μόνο. Με ρούχα βρώμικα και σκισμένα. Μέσα από το παιχνίδι, γεννιέται μια όμορφη φιλία μεταξύ τους. Κι ας μη μιλούν την ίδια γλώσσα.

Η Γιώτα Αλεξάνδρου γράφει ένα συγκινητικό, τρυφερό, γλυκό και ρεαλιστικό παραμύθι για παιδιά από 4 ετών και πάνω που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες προσαρμογής και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην προσπάθειά τους να φύγουν μακριά από τη χώρα τους για να γλυτώσουν πολέμους και συμφορές.

Μέσα από ένα κουκλοθεατρικό δρώμενο και παιδαγωγικά παιχνίδια, οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τους δύο ήρωες και θα ανακαλύψουν την ομορφιά της αλληλεγγύης και της φιλίας πέρα από σύνορα. Με την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Γιάννη Μυγδάνη.

Η εικονογράφηση είναι της Φωτεινής Τίκκου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση