Λαμία: Σήμερα Κυριακή η εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 17:00 Λαμία: Σήμερα Κυριακή η εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με τίτλο: «Μαυροθάλασσα κυρά μου» και στόχο την ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας στη διατήρηση της ταυτότητας του Ποντιακού Ελληνισμού - Την Κυριακή 26 Μαΐου, από την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας.

Με χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση μας «Μαυροθάλασσα κυρά μου» της Αγγελικής Παμπουκίδου , η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 26η Μαΐου και ώρα 08:00 μ.μ. στο Πνευματικό - Διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου 21 στη Λαμία.

Πρόκειται για μουσική εκδήλωση διανθισμένη με θεατρικά και κινησιολογικά δρώμενα, πλαισιωμένη με κείμενα ιστορικής αναδρομής, αλλά και λογοτεχνικού περιεχομένου.

Στόχος της εκδήλωσης η ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας στη διατήρηση της ταυτότητας του Ποντιακού Ελληνισμού και της σημαντικής συμβολής της κατά την περίοδο της Γενοκτονίας.

Ο κύριος κορμός αποτελείται από μουσικά ταξίδια και τραγούδια των οποίων ερμηνεύτριες είναι μόνο γυναίκες τραγουδίστριες και οργανοπαίκτριες του Ποντιακού πενταγράμμου, σε συνδυασμό με ποιήματα ή κείμενα που έγραψαν γυναίκες ποιήτριες ποντιακής καταγωγής αναφερόμενες σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής.

Καλλιτεχνική επιμέλεια:
Θοδωρής Κοτίδης

Κείμενα:
Αγγελική Παμπουκίδου

Αφήγηση:
Αγγελική Παμπουκίδου
Ξένια Ελευθεριάδου

Τραγούδι:
Μελίνα Χατζηκαμάνου, Αγγελική Παμπουκίδου

Μουσική:
Σοφία Τρικελίδου (λύρα, αγγείο, τραγούδι), 
Σοφία Χινιτίδου (νταούλι)

Στα δρώμενα συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας !!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση