Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο αγώνας για Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Στερεάς συνεχίζεται…

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 18:13 Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο αγώνας για Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Στερεάς συνεχίζεται…

Πλήθος επωνύμων και φορέων, αλλά λίγος κόσμος στο συλλαλητήριο της πλατείας Ελευθερίας.

Χωρίς να γεμίσει η πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/12) η Παμφθιωτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου.

Βασική διεκδίκηση, η απόσυρση του ν/σ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που περιλαμβάνει την κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς και το διαμοιρασμό του σε τρία Πανεπιστήμια, χωρίς να μπαίνει στον χάρτη Πανεπιστήμιο Στερεάς.

Δυστυχώς σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο, η πλειοψηφία του απλού κόσμου είτε δε θέλησε να πάρει μέρος είτε είχε επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις. Για παράδειγμα οι μαθητές, που είχαν σχολικές υποχρεώσεις. Πιθανότατα να έπρεπε το συλλαλητήριο να γίνει άλλη ώρα ή σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν κι εκείνοι.

Απουσίασαν όμως και άλλες κοινωνικές ομάδες αν και στην πλατεία υπήρξε σχεδόν απαρτία από φορείς. Μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές απουσίασαν όπως και από τις προηγούμενες δύο συσκέψεις.

Στις θετικές ειδήσεις της ημέρας, είναι ότι η κατάθεση του ν/σ πάει για μετά τις γιορτές, στοιχείο που επιτρέπει να γίνουν κινήσεις και να υπάρξουν πιέσεις ώστε να αρθεί η αδικία που συντελείται σε βάρος της Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς.

Δείτε το παρακάτω βίντεο όπου καταγράφεται η κοινή διεκδίκηση από το σύνολο των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας:

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση