Ανέβηκε και πάλι η στάθμη της Υλίκης - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 21:15 Ανέβηκε και πάλι η στάθμη της Υλίκης - ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τα χιόνια και τις βροχοπτώσεις η στάθμη της Υλίκης βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από drone.

Η φυσική λίμνη της Βοιωτίας Υλίκη (ονομάζεται και Λικέρι), που από το 1959 τροφοδοτούσε με νερό την πρωτεύουσα, βρίσκεται βόρεια της Θήβας, στους πρόποδες των δυτικών προεκτάσεων του Πτώου Όρους και των ανατολικών του Μεσσαπίου.

Η έκτασή της αν και αυξομειώνεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες καλύπτει σχεδόν 22 τετραγ. χλμ., το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 38,5 μέτρα (με μέσο βάθος 28,8 μέτρα), ενώ η συνολική ποσότητα νερού (όταν είναι γεμάτη), ανέρχεται περίπου στα 663.000.000 κυβικά μέτρα. Η παροχέτευση των νερών της Υλίκης στη Λίμνη του Μαραθώνα γίνεται με αυλάκι και σήραγγα και στη συνέχεια με άντληση (Μουρίκι-Βίλιζα).

Αυτή την περίοδο η στάθμη βρίσκεται σε καλά επίπεδα, όπως θα δείτε στο βίντεο που επιμελήθηκε ο Γιώργος Καβαλάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση