Λάρυμνα - Μαρτίνο: Αυτόν τον δρόμο ποιος θα τον φτιάξει;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 08:08 Λάρυμνα - Μαρτίνο: Αυτόν τον δρόμο ποιος θα τον φτιάξει;

«Πριν είναι αργά για κάποιον συνάνθρωπο…».

Επιστολή – διαμαρτυρία – καταγγελία απέστειλε για τρίτη φορά ο Δήμος Λοκρών και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα στην ΔΕ Οπουντίων, Γιάννης Κούρος προς την ΠΕ Φθιώτιδας, το ΤΕΕ, με κοινοποίηση μάλιστα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Αναφέρεται στον δρόμο «γιοφύρι της Άρτας» Λάρυμνας – Μαρτίνου που παρουσιάζει σοβαρές κακοτεχνίες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όσων τον χρησιμοποιούν.

Ο κ. Κούρος παρουσιάζει με ακρίβεια και μέσα από φωτογραφίες, τα προβλήματα του δρόμου που μπορούν εύκολα να προκαλέσουν ακόμη και δυστύχημα.

Το «απαράδεκτο», όπως το αναφέρει και ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος, είναι ότι φωνάζουν για αυτές τις κακοτεχνίες εδώ και τέσσερα χρόνια και ο δρόμος εξακολουθεί να παραμένει ως έχει!

Χαρακτηριστικά ο Δήμος Λοκρών διά μέσω των επιστολών του κ. Κούρου, έχει απευθυνθεί στους αρμοδίους τρεις φορές και συγκεκριμένα στις 5-10-2015, στις 24-2-2016 και τώρα στις 19-7-2019.

Διαβάστε χαρακτηριστικά το κείμενο της επιστολής:

«Με το παρόν έγγραφο, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για πολλοστή φορά σχετικά με το μείζον θέμα της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Οπουντίων και συγκεκριμένα για τον δρόμο που συνδέει την Τ.Κ. Μαρτίνου με την Τ.Κ. Λάρυμνας.  

Το εν λόγω θέμα, έχει τεθεί πολλές φορές από εμάς και είναι άλλες τόσες οι έγγραφες διαμαρτυρίες τις οποίες σας έχουμε αποστείλει. Στον συγκεκριμένο δρόμο, τον οποίο καθημερινά χρησιμοποιούν δεκάδες λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές εργαζομένους και δημότες μας  καθώς και πολλά βαρέα οχήματα τα οποία εξυπηρετούν την εταιρεία ΛΑΡΚΟ αλλά και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις όπως ιχθυοκαλλιέργειες, εργοστάσια αμμοβολής κ.λ.π., υπάρχει το εξής παράδοξο, ήτοι ένας δρόμο ημιτελής δίπλα σε έναν άλλο ο οποίος είναι ακατάλληλος για την καθημερινή διέλευση τόσων οχημάτων.

Ο εργολάβος ο οποίος ανέλαβε την εργασία κατασκευής του δρόμου, ειδικά κατά τις τελευταίες εργασίες, έχει δημιουργήσει πλήθος κακοτεχνιών, όπως «μπαλώματα» σε πολλά σημεία του ασφαλτοστρωμένου δρόμου τα οποία δεν καταλήγουν πουθενά αναχώματα και «κομμάτια» με πίσσα τα οποία προφανώς φτιάχτηκαν για να  αιτιολογηθεί η καταβολή αμοιβής.

Η κατάσταση για όποιον έχει χρησιμοποιήσει για την διέλευση του τον εν λόγω δρόμο είναι τραγελαφική! Ο δρόμος είναι ημιτελής, επικίνδυνος σε όλα του τα σημεία για κάποιον, ο οποίος δεν ξέρει τη διαδρομή και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να βρεθεί σε γκρεμό ή και στα αναχώματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο τέλος των κομματιών που έχουν στρωθεί με πίσσα, προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην πέσουν στον γκρεμό. Επίσης σε πολλά σημεία η υψομετρική διαφορά των επίπεδων πίσσας ξεπερνά τα 20 εκατοστά με αποτέλεσμα να δημιουργείται «σκαλοπάτι» και να χτυπάνε απότομα τα οχήματα.

Επίσης δεν υπάρχει φωτισμός. Στα σημεία όπου ο δρόμος επανακαθορίζεται δεν υπάρχουν ταμπέλες οι οποίες να υποδεικνύουν ποιο δρόμο ( σε διχάλες ) πρέπει να χρησιμοποιούν οι οδηγοί με αποτέλεσμα δύο αυτοκίνητα της ίδιας κατεύθυνσης να κινούνται σε παράλληλο δρόμο. Στο σημείο όπου οι δρόμοι τέμνονται είναι πολύ πιθανό να προκληθεί ατύχημα διότι ο κάθε οδηγός δεν έχει ορατότητα σε αυτόν που κινείται παράλληλα στο ίδιο ρεύμα.

Είναι απαράδεκτο μετά από τόσα χρόνια να μην έχει ολοκληρωθεί ένα τέτοιας μεγάλης σημασίας έργο για την περιοχή μας, το οποίο εξυπηρετεί επιχειρήσεις, εργαζομένους και μαθητές σε καθημερινή βάση.

Ως εκ τούτου για ακόμη μία φορά ζητούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά και την ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα προκληθεί λόγω της ολιγωρίας κάποιον.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση