Μαζί με τους μαθητές μας γίναμε καλύτεροι στα δύσκολα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 07:55 Μαζί με τους μαθητές μας γίναμε καλύτεροι στα δύσκολα!

«Είμαστε περήφανοι γιατί σήμερα είμαστε όλοι, δάσκαλοι και παιδιά, πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι,  πιο σοφοί...»

Και ξαφνικά ήλθαν τα πάνω – κάτω. Ένας ιός εμφανίστηκε από το πουθενά και άρχισε να αρρωσταίνει αδιάκριτα όλο τον κόσμο, σκοτώνοντας ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Αυτός ο αόρατος εχθρός κατόρθωσε για δύο μήνες να κλείσει πόλεις και οικονομίες σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, ν’ ανατρέψει την καθημερινότητα μας και ν’ απειλήσει με αφανισμό την ανθρωπότητα;

Θα έμοιαζε με σενάριο χολιγουντιανής ταινίας αλλά το ζήσαμε και το ζούμε. Καθημερινά βιώνουμε την ανατροπή στον τρόπο ζωής μας και εργασίας μας.

Αυτός ο ιός επέφερε ραγδαίες αλλαγές και στην εκπαίδευση, ωθώντας τη βίαιη μετάβασή της σε μια νέα διαδικτυακή εποχή.

Ήταν όμως πάντοτε η σχέση του δασκάλου με το μαθητή που προωθούσε την πρόοδο και την αλλαγή και είναι πάλι αυτή η ίδια αμετάλλακτη σχέση, η  κινητήριος δύναμη που επέφερε την άμεση αλλαγή στην προσέγγιση του μαθητή στην εποχή μας.  

Τρείς μήνες μετά το επιβεβλημένο lockdown, στις αρχές του Μάρτη,  οι μαθητές μας έρχονται αντιμέτωποι με τις εξετάσεις γλωσσομάθειας σε όλες τις βαθμίδες. Θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους, αλλά κυρίως σε εκείνους που θα διαγωνιστούν στα επίπεδα Β2 και C2, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Τρεις μήνες πριν, στις αρχές του Μάρτη, όταν επιβλήθηκε το lockdown, βρεθήκαμε σε αχαρτογράφητα νερά, σε καταστάσεις που δεν είχαμε βιώσει ποτέ πριν μέχρι τότε. Η αμηχανία μας όμως δεν κράτησε πολύ, γιατί έπρεπε να βρεθεί τρόπος να ανακτηθεί ο έλεγχος, ν’ ανακτηθεί η επαφή με τα παιδιά. Μέσα σε δυο μόνο μέρες, βρέθηκε η κατάλληλη πλατφόρμα, οργανωθήκαμε και οργανώσαμε και τους μαθητές μας σε ομάδες. Πρώτα τα τμήματα εξετάσεων Β2 και C2 και  μετά τα υπόλοιπα τμήματα. Ξενυχτήσαμε, κουραστήκαμε και αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Όμως, για κάθε πρόβλημα που προέκυψε στην πορεία, βρήκαμε και μια λύση, και δεν αφήσαμε κανένα παιδί να νιώσει  εγκαταλελειμμένο και αποκομμένο από το σύνολο, γιατί έπρεπε να μην χαθεί ο στόχος και να μην πάνε στράφι οι προσπάθειες ετών.

Τον Μάρτιο δεν γνωρίζαμε αν θα γίνουν εξετάσεις φέτος, ξέραμε όμως ότι θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για αυτές, και αυτό υπήρξε ο οδηγός μας.

Σήμερα λοιπόν, τρεις μήνες μετά, είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για κάθε ένα από τα παιδιά του Σχολείου μας που πάσχισε να μάθει πίσω από μια οθόνη, μια οθόνη που σιγά - σιγά έπαψε να είναι απρόσωπη και έγινε η άυλη αίθουσά μας, η νέα μας πραγματικότητα. Είμαστε περήφανοι γιατί η πανδημία μας δίδαξε ότι όλα γίνονται αρκεί να το θελήσεις. Είμαστε περήφανοι γιατί σήμερα είμαστε όλοι, δάσκαλοι και παιδιά, πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι,  πιο σοφοί.

Είμαστε περήφανοι γιατί ΕΜΕΙΣ γίναμε καλύτεροι στα δύσκολα.

Καλή επιτυχία παιδιά!

Γεωργία Μαζαράκη
Κέντρο Ξένων Γλωσσών για παιδιά και ενήλικες (Epsilon)
Παλαιολόγου 1, Λαμία.
Τηλ: 22310 42600

 

 

www.epsilon.edu.gr

facebook:  Ξένες Γλώσσες Γεωργία Μαζαράκη

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση