Λαμία: Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία όπως δεν τον έχετε ξαναδεί (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 11:37 Λαμία: Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία όπως δεν τον έχετε ξαναδεί (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μοναδικές εικόνες από drone...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία, μεγάλο πλήθος πιστών τόσο από τη Λαμία, όσο και από την ευρύτερη περιοχή, επισκέφθηκε το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία που δεσπόζει στον υψηλό και ομώνυμο λόφο της πόλης.

Οι πιστοί, όπως επιβάλλει η παράδοση να κάνουν, προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου, απήλαυσαν τον Εσπερινό με θέα την πόλη μας και συμμετείχαν στην αρτοκλασία που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα.

Το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό επιμελήθηκε ο εορτάζων Ηλίας Κλέτσας.

Ο Προφήτης Ηλίας

Στις 20 Ιουλίου δεν εορτάζεται η κοίμηση του προφήτη, αλλά η ανάληψή του. Συγκεκριμένα ο απόστολος Παύλος τονίζει πως ο Προφήτης Ηλίας δεν ανελήφθη όπως ο Κύριος εις τον ουρανό, αλλά άφησε ο Θεός να φανεί ότι ανελήφθη και ζει κάτω εις την γη με το φθαρτό του σώμα, χιλιάδες χρόνια τώρα.

Ο Προφήτης Ηλίας είναι ο τρίτος Προστάτης Άγιος του Στρατού Ξηράς και πιο συγκεκριμένα της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και μέγας προστάτης των γουνοποιών.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση