Λαμία: Ο Αγιασμός και η πρώτη μέρα στα σχολεία με μάσκες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 08:45 Λαμία: Ο Αγιασμός και η πρώτη μέρα στα σχολεία με μάσκες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!

Με μάσκες, αντισηπτικά στις εισόδους και υποχρεωτική τήρηση απόστασης από «κολλητούς» και μη, ξεκίνησε για μαθητές και εκπαιδευτικούς το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου η λειτουργία των σχολείων και των δύο βαθμίδων.

Όπως ήταν φυσικό, υπήρξε αρκετός προβληματισμός κυρίως από τους γονείς των μικρότερων παιδιών για το πως θα ανταπεξέρθουν στην καινούρια πραγματικότητα. Γενικά όμως, όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς να αναφερθούν σοβαρά περιστατικά με γονείς που αντιδρούν στη χρήση μάσκας.

Η κίνηση κατά της μάσκας ωστόσο έδωσε το παρόν έξω από σχολικά συγκροτήματα με σχετικά πανό, όπως αυτό που αναρτήθηκε στο χώρο του 1ου και 4ου Γυμνασίου - Λυκείου στην Αμφιθέα.

Κατά τα άλλα σχεδόν σε όλα τα σχολεία οι μάσκες και τα αντισηπτικά ήταν στη θέση τους και μάλιστα από πολύ νωρίς.

Υπήρξαν βέβαια περιπτώσεις σχολείων όπου οι μάσκες έφτασαν το μεσημέρι και σε περιορισμένη ποσότητα, κατάσταση που αναμένεται να εξομαλυνθεί σύντομα.

Είναι γεγονός ότι όλα τα παιδιά έφεραν μάσκες μαζί τους και στο δημοτικό είχαν και τα δικά τους παγουράκια, αφού καθυστέρησε και η διανομή των δωρεάν παγουριών από το υπουργείο.

Αντίθετα τα βιβλία όπως και πέρυσι δόθηκαν στους μαθητές από την πρώτη μέρα.

Οι αποστάσεις και οι μάσκες ήταν οι βασικές οδηγίες που τήρησαν διευθυντές, εκπαιδευτικοί και όσοι επίσημοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή του αγιασμού.

Χάρη στην προνοητικότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Συμεών, οι περισσότεροι αγιασμοί ξεκίνησαν από πολύ νωρίς, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι περισσότερες λειτουργίες για την μεγάλη γιορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας ξεκίνησε μάλιστα από τα σχολεία της δυτικής Λοκρίδας από τις 8:30’ το πρωί, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε σχολεία, στο Μώλο, στη Στυλίδα, και τη Λαμία. Μαζί του ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός παραβρέθηκε αρχικά στην τελετή αγιασμού του Μουσικού Σχολείου στη Λαμία.

Εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος αφού πρώτα είχε περάσει από τα Δημοτικά Σχολεία Μοσχοχωρίου, 3ο Λαμίας και 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, ενώ μετά το Μουσικό βρέθηκε και αυτός στα σχολεία που ευλόγησε ο Μητροπολίτης.

Στα σχολεία της Λαμίας το Σεβασμιώτατο συνόδευσε και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος νωρίτερα τέλεσε τον Αγιασμό και στα τέσσερα σχολεία του συγκροτήματος 1ου - 4ου Γυμνασίου - Λυκείου Λαμίας.

Παρόντες επίσης βουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά οι εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης με την Περιφερειακή Διευθύντρια Ελένη Μπενιάτα και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Γιώτα Σιδερά - Χουλιάρα και Κώστα Αργυρόπουλο αντίστοιχα, που ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά σε αυτή τη δύσκολη πράγματι περίοδο.

«Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, όπως κάθε νέα αρχή είναι γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Το μέλλον μας, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας , που σήμερα ξεκινούν την πορεία τους να κερδίσουν τη γνώση και αύριο την ίδια τη ζωή, καλούνται φέτος να αντιμετωπίσουν μία παραπάνω πρόκληση. Στη συγκυρία αυτή στεκόμαστε δίπλα τους και δηλώνουμε παρόντες στηρίζοντας κάθε τους προσπάθεια.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με χαμόγελο και δύναμη.

Από αυτή τη δύναμη, αντλούμε κι εμείς την αποφασιστικότητα να σταθούμε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε  η νέα περίοδος με όλες τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της, να κυλήσει ομαλά, με απόλυτη ασφάλεια και με μεγάλες επιτυχίες στα σχολεία του Δήμου μας. Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους....», είπε στο μήνυμα του για τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε βίντεο:

Τι έδωσε και τι ζήτησε ο Φθιώτιδος Συμεών από τους μαθητές.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε πολλές φωτογραφίες από το ξεκίνημα των σχολείων της Φθιώτιδας.

1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου

Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου

1o Γυμνάσιο

1ο Λύκειο

4ο Γυμνάσιο

4ο Λύκειο

6ο Γυμνάσιο

6ο Δημοτικό

Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο

1ο - 17ο Δημοτικά Σχολεία

3ο Λύκειο

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση