Φωτορεπορτάζ από τον «Μαραθώνιο» του Συμεών στους Αγιασμούς των σχολείων!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 11:03 Φωτορεπορτάζ από τον «Μαραθώνιο» του Συμεών στους Αγιασμούς των σχολείων!

Αγιασμοί στα σχολεία από τον Φθιώτιδος Συμεών σε τέσσερις δήμους του Νομού

Ο Φθιώτιδος Συμεών το πρωί της Δευτέρας έκανε πραγματικό αγώνα δρόμου ξεκινώντας από το Γυμνάσιο - Λύκειο Κάτω Τιθορέας, έπειτα βρέθηκε στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Εξάρχου Λοκρίδος και μετά στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μώλου.

Στη συνέχεια από τη Λοκρίδα πήγε στην ανατολική Φθιώτιδα  και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Στυλίδος και αμέσως μετά στο 3ο Λύκειο Λαμίας.

Τελευταίος σταθμός του Μητροπολίτη  το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας, όπου μετά τον αγιασμό, επιφύλασσε στους μαθητές και ένα δώρο έκπληξη.

Γι αυτό μάλιστα τους παρότρυνε φέτος να βάλουν τα δυνατά τους, ώστε να έχουν καλές επιδόσεις.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της Μητροπολης και δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Με την τέλεση γενικής Ακολουθίας του Αγιασμού επί τη ενάρξει του νέου Εκπαιδευτικού έτους 2020 -2021, στο τέλος της Ιεράς Αρχιερατικής Αγρυπνίας, την οποία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού τη νύκτα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ξεκίνησε η ευλογία της τοπικής Εκκλησίας, προς όλους τους διδάσκοντες και διδασκομένους των Σχολείων όλων των βαθμίδων Εκπαιδεύσεως της Φθιώτιδος.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου το πρωί, όπου ετέλεσε τους αγιασμούς στους  3ο  και 6ο  Παιδικούς Σταθμούς Νέας Μαγνησίας και Καλυβίων του Δήμου
Λαμιέων, ξεκίνησε να υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα ποιμαντικών και αγιαστικών επισκέψεων σε Σχολικές Μονάδες της Φθιώτιδος,  το οποίο συνεχίστηκε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, όπου ο Σεβασμιώτατος από νωρίς το πρωί, διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα, μετέβη διαδοχικά σε 4 Δήμους του Νομού, επισκεπτόμενος 6 σχολεία, αγιάζοντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  δίδοντας συνάμα σε όλους την πατρική  του ευλογία για τη νέα Σχολική χρονιά και προσφέροντας ως ενθύμιο ένα όμορφο μαθητικό σημειωματάριο με μία ιδιόχειρη σημείωση στο εξώφυλλο: «Το σχολείο μας: Εμπειρία, Ευκαιρία, Ευλογία! Ο Θεός να είναι μαζί σου σε κάθε σου βήμα! Με πολλή αγάπη, ο Φθιώτιδος Συμεών».

          Ο κ. Συμεών αρχικά μετέβη στο  Γυμνάσιο – Λύκειο της Κάτω Τιθορέας, στην συνέχεια στο 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Εξάρχου Λοκρίδος, ακολούθως στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μώλου, έπειτα στο  2ο Δημοτικό Σχολείο Στυλίδος, κατόπιν στο 3ο Λύκειο Λαμίας και τέλος στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας. Επίσης ο κ. Συμεών επισκέφτηκε και ενοριακούς Ναούς των περιοχών αυτών, στην δε Κάτω Τιθορέα είχε την ευλογητή ευκαιρία να συναντηθεί με τους παρεπιδημούντες Αγίους Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μοζαμβίκης Χρυσόστομο και Πηλουσίου Νήφωνα.

Σε μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των σχολείων της δικαιοδοσίας της Μητροπόλεως ο κ. Συμεών  ανέφερε:

 «Αγαπητά μου παιδιά

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα, από την οποία ξεκινάει το νέο σχολικό έτος. Η προηγούμενη σχολική χρονιά τελείωσε κάπως απότομα και περίεργα. Τώρα, όμως, είναι μια νέα αρχή. Κάθε αρχή κάθε νέας χρονιάς είναι διαφορετική. Φέτος, όπως γνωρίζουμε, ίσως είναι η πιο διαφορετική από κάθε άλλη σχολική χρονιά. Η υγειονομική κρίση, η οποία μαστίζει ολόκληρη την Οικουμένη με
την πανδημία του κορωνοϊού, τα μέτρα τα οποία υπάρχουν, οι συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί, κάνουν αυτήν την χρονιά διαφορετική, αλλά συγχρόνως και μοναδική.
Για όσους πραγματικά θέλουν και αγαπούν την γνώση, την παιδεία, την καλλιέργεια δεν μπορεί καμμία ιδιαιτερότητα κάποιας έκτακτης συνθήκης να αποτελέσει εμπόδιο. Και είμαι πολύ βέβαιος, ότι εσείς θα τα καταφέρετε, παρά τις όποιες δυσκολίες, να είναι για σας η φετινή χρονιά μια επιτυχημένη και αποδοτική χρονιά, όπως ακριβώς την θέλετε, την χρειάζεστε και την ονειρεύεστε.
Ο άνθρωπος, που προοδεύει και προχωράει μπροστά, δεν τον σταματάει τίποτα. Μάλιστα το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα του Αγιασμού έτσι τελειώνει, ότι ακόμα και ο ίδιος ο Χριστός, προέκοπτε «σοφία και ηλικία και χάριτι παρά Θεώ και ανθρώποις».
Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτόν ακριβώς τον δρόμο να ακολουθήσετε κι εσείς. Χωρίς να κοιτάτε καθόλου πίσω και χωρίς να σας πτοεί καμμία δυσκολία, να προκόβετε και στη σοφία και στην ηλικία και στη χάρη, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και με τις απαιτήσεις της ανθρώπινης συνύπαρξης».
Στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους καθηγητές και μαθητές, τους συνεχάρη για την αλματώδη πρόοδο του σχολείου, όπου μέσα σε μία χρονιά υπάρχει αύξηση εκατό τοις εκατό των εγγραφών νέων μαθητών, αναφέρθηκε στα έργα υποδομής, τα οποία πραγματοποιούνται με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως, του ιδίου προσωπικά, στην νέα παροχή της Μητροπόλεως, όπου θα προσφέρει από φέτος δωρεάν φοίτηση στους μαθητές του Εκκλησιαστικού Σχολείου στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Σχολή της Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Πριν την αναχώρησή του από το Σχολείο ο κ. Συμεών ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία έκπληξη για τους μαθητές. Ο κ. Συμεών ανακοίνωσε ότι με προσωπική του μέριμνα και χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Ιεράς Μητροπόλεως, θα διατεθεί ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό ως κίνητρο και ως επιβράβευση για τους μαθητές που θα πρωτεύσουν και θα αριστεύσουν.

Στο τέλος κάθε τετραμήνου, οι τρεις πρώτοι σε επίδοση μαθητές από κάθε τάξη, θα λαμβάνουν ένα χρηματικό έπαθλο, ως επιβράβευση και στο τέλος της χρονιάς, οι απόφοιτοι του Γυμνασίου και του Λυκείου που θα αποφοιτήσουν με βαθμό «Άριστα» θα λάβουν επίσης  αυτό το σημαντικό οικονομικό έπαθλο.

Το συνολικό ποσό θα διατεθεί θα υπερβεί για το τρέχον έτος τις 10.000 ευρώ και έχει εξασφαλισθεί με μέριμνα του ιδίου του Σεβασμιωτάτου.

Την ευλογία της τοπικής Εκκλησίας και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, για την έναρξη του νέου Σχολικού έτους, μετέφεραν, τόσο ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, όσο και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης με την τέλεση των
αγιασμών σε διάφορες Σχολικές Μονάδες του Δήμου Λαμιέων, αλλά και όλοι οι Ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφερείας, οι οποίοι ακολουθώντας πιστά την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και με πνεύμα αγαστής συνεργασίας με τους Διευθυντές όλων των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Διευθύνσεως της Φθιώτιδος, ετέλεσαν τους αγιασμούς στις Σχολικές Μονάδες του Νομού μας.
Στις Ακολουθίες των Αγιασμών, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και εκπαιδευτική ηγεσία του νομού Φθιώτιδος, ενώ τον κ. Συμεών συνόδευσε σε όλη του την περιοδεία ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση