Λαμία: Ελιά 200 ετών στην είσοδο της πόλης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 08:43 Λαμία: Ελιά 200 ετών στην είσοδο της πόλης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τη φύτευσαν Περιφερειάρχης, Μητροπολίτης και Δήμαρχος στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου του 1821 στην πρωτεύουσα της Ρούμελης…

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 22 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα και τον Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, φυτεύοντας στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της πόλης της Λαμίας, της πρωτεύουσας της Ρούμελης, μια ελιά 200 ετών.

200 χρόνια είναι και τα χρόνια που γιορτάζουμε από την επέτειο της Εθνεγερσίας και την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη.

Η επιλογή δεν έγινε τυχαία και οι κάτοικοι αλλά κυρίως οι επισκέπτες θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα συναντούν ερχόμενοι στη Λαμία.

Η δενδροφύτευση σηματοδοτεί όμως και την έναρξη της ανάπλασης, την οποία θα εκτελέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην είσοδο της Λαμίας. Ανάπλαση, που θα ολοκληρωθεί με μια ιδιαίτερη δημιουργία, η οποία θα παραπέμπει σε μια “πράσινη πυξίδα”!

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση