Λαμία: Τι σημαίνουν οι νέες οδηγίες για τα Airbnb και πως σας επηρεάζουν; H Golden BnB απαντά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 23:17 Λαμία: Τι σημαίνουν οι νέες οδηγίες για τα Airbnb και πως σας επηρεάζουν; H Golden BnB απαντά

H Golden ΒnΒ, η νέα εταιρία διαχείρισης καταλυμάτων με έδρα τη Λαμία, ξέρει και μπορεί να μετατρέψει το ακίνητό σας σε κερδοφόρο κατάλυμα.

Ο πολύβουος κόσμος των βραχυχρόνιων μισθώσεων πρόκειται να αλλάξει σημαντικά στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση παρουσιάζει μια νέα σειρά κανονισμών με στόχο τη διασφάλιση του θεμιτού ανταγωνισμού και την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που σχετίζονται με αυτόν τον ακμάζοντα κλάδο. Ως εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας μισθώσης με έδρα τη Φθιώτιδα, η Golden BnB, είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτών των αλλαγών, δεσμευμένοι να καθοδηγήσουμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε αυτή τη νέα εποχή.

Τι σημαίνει ο νέος νόμος για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις;

Το πρόσφατο δελτίο Τύπου της ελληνικής κυβέρνησης περιγράφει αρκετές σημαντικές αλλαγές που αποσκοπούν στη ρύθμιση του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων χωρίς να καταπνίξουν την ανάπτυξή του. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν δραστικά τον τρόπο λειτουργίας που οι ιδιοκτήτες ακολουθούσαν έως τώρα, και φέρνουν ισχυρά πρόστιμα (ξεκινώντας από 5.000€) εάν δεν τηρηθούν. Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες που οι ιδιοκτήτες καλούνται να υιοθετήσουν:

  • Τροποποιημένος ορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης: Η βραχυχρόνια μίσθωση επαναπροσδιορίζεται ως η μίσθωση για λιγότερο από 60 ημέρες μέσω ψηφιακών πλατφορμών, προσφέροντας αποκλειστικά υπηρεσίες διαμονής και κλινοστρωμνής.
  • Nέος κωδικός αριθμός δραστηριότητας: Εισάγεται ειδικός κωδικός αριθμός δραστηριότητας (ΚΑΔ) για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, καθιστώντας υποχρεωτική την εγγραφή όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτή την επιχείρηση στον νέο αυτό κωδικό.
  • Υποχρέωση για επιχειρηματική δραστηριότητα: Τα φυσικά πρόσωπα που αναρτούν τρία ή περισσότερα ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση σε ψηφιακές πλατφόρμες θα υποχρεούνται να εγγραφούν ως επιχειρήσεις, υποκείμενα σε αντίστοιχους φόρους και εισφορές.
  • Εντατικοποιημένοι έλεγχοι: Εισάγονται ενισχυμένοι έλεγχοι και κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή και τη μη εξουσιοδοτημένη παροχή υπηρεσιών πέραν της διαμονής και των κλινοσκεπασμάτων. Για το λόγο αυτό, η ΑΑΔΕ σύναψε πρόσφατα ενισχυμένο μνημόνιο συνεργασίας με εξέχουσες ψηφιακές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως η Airbnb, η Booking, η Vrbo κ.α.
  • Αυστηρότερα πρόστιμα: Η μη εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης επιφέρει πλέον πρόστιμο 50% του ακαθάριστου εισοδήματος του τελευταίου φορολογικού έτους, με ελάχιστο ποσό 5.000 ευρώ. Οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες αντιμετωπίζουν διπλάσια πρόστιμα.
  • ΦΠΑ, φόρος προσωρινής κατοίκησης και τέλος για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής: Νέοι φόροι και εισφορές θα αντικαταστήσουν τον παλαιό φόρο διαμονής. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο ΦΠΑ επί του εισοδήματος από βραχυχρόνιες μισθώσεις, ένα τέλος προσωρινής κατοίκησης και ένα τέλος μετριασμού της κλιματικής αλλαγής.
  • Μίσθωση ολόκληρων πολυκατοικιών: Ολόκληρες πολυκατοικίες ή συγκροτήματα κατοικιών που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση θα θεωρούνται τουριστικά καταλύματα, απαιτώντας τις αντίστοιχες άδειες.

Καθώς το τοπίο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα υφίσταται αυτή τη μεταμόρφωση, είναι αναγκαίο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων να διασφαλίσουν , ότι το ακίνητό τους σας συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς αλλά και συνεχίζει να ευδοκιμεί σε αυτή την εξελισσόμενη αγορά.

Golden BnB: Ο αξιόπιστος συνεργάτης σας στη Στερεά Ελλάδα

Η Golden BnB ιδρύθηκε με μια ξεκάθαρη αποστολή: να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να δημιουργήσουν παθητικό και ασφαλές εισόδημα από τα πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία, αξιοποιώντας τα ως τουριστικά καταλύματα.

Κατανοώντας ότι η διαχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο, από την αναζήτηση πιθανών ενοικιαστών έως τη διατήρηση της άριστης κατάστασης του ακινήτου. Σε αυτό το σημείο έρχεται η Golden BnB. Με εμπειρία στη φιλοξενία, φέρνουν την τεχνογνωσία τους για να διασφαλίσουν ότι το ακίνητό σας αξιοποιείται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία καταχώρησης και διαχείρισης καινούριων καταλυμάτων, αλλά και βελτιστοποίηση υπαρχόντων καταχωρήσεων.

Κάποιες από τις προσφερόμενες υπηρεσίες είναι:

► Αξιολόγηση ακινήτου – πρόβλεψη εσόδων

► Προετοιμασία ακινήτου με τον απαραίτητο εξοπλισμό

► Φωτογράφηση, δημιουργία ιστοσελίδας κρατήσεων και καταχώρηση σε πλατφόρμες

► Διαχείριση κρατήσεων και ημερολογίων

► Check in – Check Out επισκεπτών

► Τηλεφωνική 24/7 υποστήριξη επισκεπτών

► Καθαρισμός καταλύματος – Ανεφοδιασμός αναλώσιμων

► Προώθηση καταλύματος

► Λογιστική διαχείριση

Είτε ενδιαφέρεστε να μπείτε τώρα στον κόσμο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, είτε είστε ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και επηρεάζεστε από την νέα νομοθεσία, η Golden BnB είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Με έδρα τη Λαμία και περιοχές δράσης τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Ευρυτανία και την Φωκίδα, μπορούν να επισκεφτούν το ακίνητό σας και να συζητήσετε τις εναλλακτικές επιλογές σας.

Μαζί μας, το ακίνητό σας δεν είναι απλώς μια επένδυση- είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη, με επαγγελματική διαχείριση για μέγιστα έσοδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

www.goldenbnb.gr

email: info@goldebnb.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984426479

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση