Μπάμπης Ζούνης: Μια έντιμη παρουσία στο πλευρό του Πανουργιά Παπαϊωάννου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 08:02 Μπάμπης Ζούνης: Μια έντιμη παρουσία στο πλευρό του Πανουργιά Παπαϊωάννου

Γνωστός και καταξιωμένος επαγγελματίας της Λαμίας αλλά και ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία, ο Μπάμπης Ζούνης, αποτελεί σίγουρα μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία», του Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Ο Μπάμπης Ζούνης, γιος του επιχειρηματία στον τομέα των τροφίμων Γιάννη Ζούνη, μίλησε στο LamiaReport και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τα κοινά, για την προσωπική σχέση που έχει με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου, για όσα θέλει να αλλάξουν στο Δήμο, αλλά και για το όνειρό του, για τη Λαμία της επόμενης ημέρας.   

Συνέντευξη:

LR: Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά και να διεκδικήσετε τη ψήφο των πολιτών για το Δήμο Λαμιέων;

ΑΠ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Λαμίας. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και από το 1996 μέχρι σήμερα διατηρώ ατομική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των συστημάτων σκίασης παντός τύπου. Παρότι δεν έχω ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν με την αυτοδιοίκηση, ωστόσο θεωρώ ότι είναι χρέος κάθε υπεύθυνου πολίτη τόσο η ενασχόλησή του με τα προβλήματα του τόπου του, όσο και η προσφορά του σε οποιονδήποτε τομέα μπορεί να προσφέρει, έστω και στο ελάχιστο, για το κοινό καλό.

Λόγω της φύσης της δουλειάς μου, καθημερινά έρχομαι σε άμεση επαφή με τους συμπολίτες μου. Μπαίνω στα σπίτια τους, αφουγκράζομαι τα προβλήματά τους, ακούω τα παράπονά τους. Με λύπη μου διαπιστώνω  καθημερινά πόσο πολύ έχει βαλτώσει η πόλη μας. Πόσο πίσω βρίσκεται σε βασικούς τομείς. Θλίβομαι πραγματικά να βλέπω και να ακούω ότι η Λαμία, με τέτοια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε έναν επισκέπτη.

Η Λαμία είναι μια πολύ όμορφη πόλη, αλλά δεν είχε ποτέ αυτό το «κάτι παραπάνω», που θα τραβήξει τον επισκέπτη και θα την κάνει πόλο έλξης για τον τουρισμό. Κάθε μέρα κλείνουν επιχειρήσεις, η τοπική αγορά υποφέρει και οι νέοι εγκαταλείπουν την πόλη. Μια εικόνα αποκαρδιωτική που δεν την αξίζει, ούτε η πόλη μας, ούτε οι δημότες της. 

Βασική επιδίωξή μας είναι να βοηθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις να αναστηθούν, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε και τους νέους στην πόλη μας. Να αξιοποιηθεί κάθε γωνιά της, οι πλατείες της, οι γειτονιές της, οι όμορφες κοινότητες της και να μετατραπεί, επιτέλους, σε έναν νέο πολιτιστικό προορισμό. Η Λαμία για να ομορφύνει έχει ανάγκη από πιο πολύ πράσινο και όχι από τσιμέντο.

Άλλος ένας στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός των σχολικών κτιρίων, ώστε τα παιδιά μας να φιλοξενούνται σε ένα πιο ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον. Είδατε τι έγινε στο 3ο Γυμνάσιο. Ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά γιατί υπήρχαν "σάπια" κάγκελα. Βλέπω σχολεία της πόλης μας εγκαταλειμμένα για χρόνια, ασυντήρητα να «περιμένουν» από τους Συλλόγους γονέων να φροντίσουν για το βάψιμο και την ανακαίνιση των κτιρίων. Στις προτεραιότητές μας θα είναι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν επιτρέπεται στις μέρες μας να μην υπάρχουν ράμπες για την πρόσβαση των ατόμων αυτών σε κάποια υπηρεσία ή σε κάποια παραλία. Επιπλέον, η πόλη μας για να αναδειχθεί χρειάζεται περισσότερο πράσινο, νέους χώρους άθλησης, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις όπως και σύγχρονες παιδικές χαρές.

LR: Γιατί να επιλέξουν να ψηφίσουν στις εκλογές για το Δήμο Λαμιέων τον Μπάμπη Ζούνη και όχι έναν άλλον υποψήφιο με μεγαλύτερη εμπειρία στα κοινά;

ΑΠ: Η άποψή μου, κ. Κωνσταντόπουλε, είναι ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται καινούργια πρόσωπα άφθαρτα με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά.

Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε φιλοδοξώ να γίνω. Δεν ανήκω στην επιχειρηματική ελίτ ούτε προέρχομαι από «τζάκια». Έχω βγει από πολύ νέος στην αγορά εργασίας, διαχειρίζομαι μια πολύ απαιτητική δουλειά και όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που σηκώνουν τα μανίκια και εργάζονται σκληρά χωρίς να περιμένουν τίποτα έτοιμο από τους άλλους. Δεν αποζητώ την εκλογή μου για να λάβω μισθό από τον Δήμο Λαμιέων ή για να εξασφαλίσω μια καρέκλα.   

Η προσπάθειά μου να ασχοληθώ με τα κοινά γίνεται συνειδητά και θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από τον εκσυγχρονισμό της πόλης μας. Για μια Λαμία από την αρχή. Για μια Λαμία που αξίζει τα καλύτερα.

LR: Ποιο ρόλο έπαιξε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου στην απόφασή σας να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος;

ΑΠ: Με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου μας συνδέει μια βαθιά φιλία 25 ετών. Ο Πανουργιάς είναι μια ηγετική φυσιογνωμία, ένας οραματιστής ο οποίος, μετά από έναν αγώνα δεκαετιών, έχει να επιδείξει μόνο επιτυχίες, τόσο μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, όσο και μέσω της ηγεσίας του στην ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ένας άνθρωπος δοτικός και αλληλέγγυος που αγαπάει τον τόπο και τον συνάνθρωπό του.    

Το όραμά του για μια εκσυγχρονισμένη Λαμία, οι καινοτόμες ιδέες του, το πρωτοποριακό για τα δεδομένα της πόλης μας πρόγραμμά του ήταν το κίνητρο για να συμμετέχω στην ομάδα του ως υποψήφιος και πιστεύω ότι, με βάση το όραμα του συνδυασμού μας, η Λαμία θα μπορέσει να αναστηθεί .

LR: Είμαστε μόλις μια ανάσα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για τον Δήμο μας. Καθ' όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου παρατηρείται μια μαζική συμμετοχή υποψηφίων σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως και ένας βομβαρδισμός φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ποια είναι η γνώμη σας πάνω στο θέμα αυτό, θεωρείτε ότι ένας προβεβλημένος υποψήφιος έχει και πιο πολλές πιθανότητες να εκλεγεί;

ΑΠ: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευτυχώς ή δυστυχώς έχουν μπει στη ζωή μας και είναι πλέον απαραίτητοι δίαυλοι επικοινωνίας και πληροφόρησης. Δεν θεωρώ όμως σε καμία περίπτωση ότι η αυτοπροβολή από μόνη της θα αποτελέσει κριτήριο των πολιτών για την επιλογή ενός υποψηφίου που θέλει να υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση. Εγώ προσωπικά επέλεξα να δώσω έναν "σιωπηλό" αγώνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δίνοντας έμφαση στην άμεση επαφή με τους δημότες. Τους συνάντησα από κοντά, άκουσα τα προβλήματα τους και είδα που υστερεί η πόλη μας. Γι 'αυτό θα ήθελα οι συμπολίτες μου να με  επιλέξουν για τις προτάσεις μου, για την εντιμότητά μου, την προσωπικότητα μου αλλά και για τις λύσεις που καλούμαι να δώσω στα προβλήματα τους. Γιατί την επόμενη μέρα όσες φωτογραφίες και να έχουμε ανεβάσει ως υποψήφιοι στα social media εκείνο που θα μας κρίνει τελικά για όσους από εμάς εκλεγούν θα είναι το έργο μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση