Λαμία: Ημερίδα για την ιατρική αμέλεια (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 08:04 Λαμία: Ημερίδα για την ιατρική αμέλεια (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Γιώργος Δούμας: «Καλώ τους γιατρούς να ασκούν τα καθήκοντά τους με πάθος, με δύναμη, με ζήλο, χωρίς φόβο, ως ιερείς του Ιπποκράτειου πνεύματος»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας το πρωί της Κυριακής με θέμα: «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ LEGE ARTIS ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ- H ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ- ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ».

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμέων, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Λ. Θανάσης Μακρυγιάννης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου, ενώ προεδρεύων της ημερίδας ήταν ο Ειδικός Παθολόγος Χρήστος Παπαδημητρίου.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την ημερίδα εξέφρασε στο LamiaReport ο πρόεδρος του Ι.Σ.Φ. Χρήστος Γεωργίου, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες του Συλλόγου για να συζητηθούν ανοιχτά ανάλογα σοβαρά θέματα όπως αυτό της ιατρικής αμέλειας. «Σήμερα φεύγουμε από εδώ πιο σοφοί και λιγότερο φοβισμένοι, αφού δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα....», είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Δείτε βίντεο:

Για την ποινική και αστική ευθύνη της ιατρικής αμέλειας και την έννοια "Lege Artis" στην πράξη μίλησε ο έμπειρος ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος κάλεσε τους γιατρούς να μην ασκούν αμυντική ιατρική, αλλά να κάνουν με πάθος το λειτούργημά τους χωρίς φόβο, έχοντας εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη που έχει τις ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε να προστατέψει εκείνους που έχουν κάνει το καθήκον με γνώμονα πάντα το όφελος του ασθενή.

Μάλιστα ο κ. Δούμας τόνισε ότι θα πρέπει και οι δικαστές να εξειδικευτούν σε τομείς όπως αυτός των ιατρικών δικών, ώστε να είναι πιο καταρτισμένοι για την καλύτερη απονομή δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο:

Ο Λαμιώτης Χειρουργός - Ουρολόγος Βάιος Παπαδημητρίου μίλησε για το ιατρικό λάθος κάνοντας μια αναδρομή στη σχέση γιατρού - ασθενούς, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. «Ο γιατρός δεν είναι υπεράνθρωπος, όπως ίσως κακώς νομίζουν κάποιοι σήμερα...», είπε ο κ. Παπαδημητρίου, μιλώντας στο LamiaReport.

Δείτε το βίντεο:

Για τα Νομικά και Ηθικά ζητήματα στη Νοσοκομειακή Ιατρική και την Δεοντολογία, μίλησε ο Χρήστος Γεωργιάδης, Παθολόγος - Εντατικολόγος, Δ/ντης ΕΣΥ στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας, ο οποίος τόνισε ότι πάντα με γνώμονα την ηθική και την ιατρική δεοντολογία προσπαθούμε για το καλό του ασθενούς.

Δείτε το βίντεο:

Για τον ρόλο του Ιατροδικαστή στην ιατρική αμέλεια μίλησε  ο Χριστόφορος Τσαλικίδης, Ιατροδικαστής - Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, ο οποίος έκανε λόγο για μια σημαντική ημερίδα, μέσα από την οποία είχε την ευκαιρία να μεταφέρει την εμπειρία του και να δώσει τις συμβουλές του, στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Ανάγνου από την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση