Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο πρώτος Έλληνας MVP του NBA All Star Game!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 09:20 Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο πρώτος Έλληνας MVP του NBA All Star Game!

 

Με 13/13 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 35 πόντους συνολικά, ο δις MVP της κανονικής περιόδου του NBA «πάτησε» άλλη μία... απάτητη κορυφή, όντας πλέον όχι μόνο ο πρώτος Έλληνας, αλλά και ο πρώτος Ευρωπαίος που κατακτά το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του All Star Game - Δείτε τα βίντεο από την σπουδαία του εμφάνιση

Τη δική του, ξεχωριστή ιστορία συνεχίζει να γράφει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο NBA. Έπειτα από τις δύο διαδοχικές κατακτήσεις του βραβείου του MVP (πολυτιμότερου παίκτη) της κανονικής περιόδου του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, ο «Greek Freak» πάτησε άλλη μία... απάτητη, μέχρι χθες, κορυφή. 

Έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που αναδεικνύεται σε πολυτιμότερο παίκτη του All Star Game και, φυσικά, ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς είχε 35 πόντους με 13/13 δίποντα και 3/3 τρίποντα (τα δύο εξ αυτών με... ταμπλό), οδηγώντας την ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς στη νίκη επί της ομάδας του Κέβιν Ντουράντ με 170-150.

Μάλιστα, ο Έλληνας διεθνής, με την εμφάνισή του, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 100% ευστοχία σε περισσότερες από δέκα προσπάθειες σε All Star Game και διεύρυνε το ρεκόρ του ως ο παίκτης με τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στην ιστορία των All Star Game.

Η ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς επικράτησε σε τρία από τα τέσσερα δωδεκάλεπτα και δώρισε 1.250.000 δολάρια στο ίδρυμα Thurgood Marshall Scholarship Fund, ενώ η Team Durant κέρδισε 500.000 για το United Negro Scholarship.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση