Γιανίκ Σίνερ - Στέφανος Τσιτσιπάς 0-3: Τρομακτική εμφάνιση και πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 10:52 Γιανίκ Σίνερ - Στέφανος Τσιτσιπάς 0-3: Τρομακτική εμφάνιση και πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοπέδωσε τον Γιάνικ Σίνερ με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2) και πήρε με άνεση την πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε ονειρική εμφάνιση κόντρα στον 20χρονο ταλαντούχο Ιταλό, No. 10 στον κόσμο και δεν του άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχοντας και τη στήριξη των Ελλήνων στη Μελβούρνη, μπήκε με το πόδι τέρμα πατημένο στο γκάζι, δεν άφησε τον Σίνερ να φτάσει ούτε σ’ ένα μπρέικ πόιντ, την ώρα που ίδιος κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του κάθε φορά που τον πίεζε.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας να “καθαρίσει” με συνοπτικές διαδικασίες τον Ιταλό και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open, επαναλαμβάνοντας το περσινό κατόρθωμα του. Αυτή είναι η δεύτερη φορά, λοιπόν, που προκρίνεται στους “4” στο γκραντ σλαμ της Μελβούρνης και θα επιχειρήσει να γράψει ιστορία, περνώντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, μετά το περσινό Roland Garros.

Στον δεύτερο ημιτελικό του Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του ζευγαριού Μεντβέντεφ – Αλιασίμ. Ο Ρώσος τενίστας είναι το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά κι ολόκληρου του τουρνουά, μετά την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεντβέντεφ ήταν αυτός που είχε σταματήσει την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να έχουμε μία επανάληψη του περσινού ημιτελικού.

Ο αγώνας

Δύο ώρες χρειάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να κάμψει την αντίσταση του φορμαρισμένου Σίνερ, ο οποίος ήρθε με φόρα στον προημιτελικό με τον Έλληνα τενίστα, αλλά προσγειώθηκε απότομα!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αποφασισμένος να πάρει για δεύτερη σερί χρονιά την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open και φρόντισε να το κάνει κατανοητό και στον Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος δεν μπορούσε με τίποτα να βρει απαντήσεις στα τρομερά χτυπήματα του Έλληνα τενίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε ούτε μία φορά τον Σίνερ να ελπίζει ότι μπορεί να του κάνει μπρέικ. Υπερασπίστηκε με τεράστια άνεση τα σέρβις γκέιμ του και τις κατάλληλες στιγμές έσπασε το σερβίς του Ιταλού.

Στο πρώτο σετ το έκανε με το “καλημέρα” και προηγήθηκε νωρίς με 3-0 γκέιμ για να κάνει το 1-0 στα σετ με 6-3. Στο δεύτερο σετ, έσπασε το σερβίς του Σίνερ με τη… δεύτερη, κάνοντας το 3-1 στα γκέιμ. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε με άνεση τα σερβίς του κι έφτασε στο 6-4 και στο 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ πολλοί θα περίμεναν τον Σίνερ να βγάλει αντίδραση, αλλά τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τον Ιταλό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει δύο μπρέικ και πήρε το τρίτο σετ με 6-2, φτάνοντας δια περιπάτου στη νίκη και την πρόκριση.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση