Τσιτσιπάς για Μεντβέντεφ: «Έπαιξε καλύτερο τένις, δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 16:03 Τσιτσιπάς για Μεντβέντεφ: «Έπαιξε καλύτερο τένις, δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από τον αποκλεισμό του από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Australian Open παραδέχτηκε ότι ο αντίπαλος είναι ανώριμος αλλά κέρδισε δίκαια.

Την ανωτερότητα του Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του Australian Open χωρίς βέβαια να αποφύγει τους χαρακτηρισμούς παραδέχτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Ο Έλληνας τενίστας που παραμείνει στο Νο4 κόσμου την Δευτέρα (31/1) είπε αρχικά για το παιχνίδι: «Η ήττα πάντα είναι ήττα. Εγώ παλεύω κάθε ματς ως το τέλος, αλλά σήμερα έπαιξε καλύτερο τένις από εμένα. Πρέπει να μάθω από αυτή την εμπειρία και να βελτιώσω την απόδοσή μου. Δεν θα επικεντρωθώ στα αρνητικά. Έχουμε μία μεγάλη σεζόν μπροστά μας με ευκαιρίες που θα προσπαθήσω να αρπάξω.

Θέλω να βελτιωθώ σωματικά και πνευματικά και να ανεβάσω το παιχνίδι μου γενικότερα. Το σημερινό ματς είναι ένα καλό μάθημα για μένα εν όψει της συνέχειας».  Βέβαια δεν παρέλειψε να τον χαρακτηρίσει όχι και τόσο ώριμο απαντώντας σε ερώτηση για τις ακραίες διαμαρτυρίες του Ρώσου προς τον διαιτητή:  «Σίγουρα έχει πλάκα. Δεν δίνω σημασία σε τέτοια πράγματα. Ξέρω παίκτες που το κάνουν για να σε αποσυντονίσουν, ίσως είναι τακτική. Είναι εντάξει, δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος, άλλωστε». 

Για τις κατηγορίες για coaching από την πλευρά του πατέρα του για το οποίο και τιμωρήθηκε είπε:  «Δεν ήταν coaching. Με είδατε τις προάλλες να χάνω το σκορ στα ματς μου. Δεν ακούω τίποτα όταν παίζω, είναι αδύνατον. Με τον κόσμο να φωνάζει τόσο δυνατά σε κάθε πόντο, πρέπει να έχεις τρομερή ακοή για να μπορέσεις να ακούσεις τον προπονητή σου. Γελούσα τις προάλλες γιατί, νομίζω στο ματς με τον Περ, ο προπονητής μου ήταν 5 χιλιόμετρα μακριά και πήρα warning.

Ήταν η πιο αστεία στιγμή του τουρνουά.  Με έχουν στο στόχαστρο εδώ και καιρό. Έχω πάρει warnings στο παρελθόν και οι διαιτητές προσέχουν το box μου, ποτέ δεν προσέχουν το box του αντιπάλου. Είμαι θύμα εδώ και πολύ καιρό. Ποτέ δεν θα καταλάβουν ότι δεν ακούω τίποτα όταν παίζω. Προσπαθώ να βρω λύσεις, να διαβάσω το παιχνίδι πριν τον πόντο. Το τελευταίο που θέλω είναι να μου δίνει κάποιος οδηγίες και συμβουλές. Δεν είμαι άνθρωπος που θα ακούσω την ώρα που παίζω. Στην προπόνηση μπορεί». 

Εν συνεχεία υπερασπίστηκε την θέση του πως πρέπει να επιτραπεί το coaching και μίλησε για την ουσία του θέματος: «Ο πατέρας μου είναι ένας άνθρωπος που θέλει να συμμετέχει όταν κάτι έχει αρκετή ένταση. Του αρέσει να μιλάει, δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Είναι κάτι που του βγαίνει φυσικά. Του έχω μιλήσει γι' αυτό, έχω περάσει αμέτρητες ώρες για να το λύσουμε, αλλά είναι κομμάτι του εαυτού του. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να παίρνει coaching violations, παρόλο που δεν μπορώ να ακούσω λέξη απ' όσα λέει. Αλλά είναι εντάξει, μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν αν το θεωρούν σωστό.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που βγήκα δημόσια πέρσι και είπα πως το coaching θα έπρεπε να επιτρέπειται, γιατί οι προπονητές το κάνουν έτσι κι αλλιώς. Οι περισσότεροι τη γλιτώνουν και το κάνουν με αρκετά έξυπνο τρόπο, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω. Έχω δει σε πολλές περιπτώσεις τους προπονητές να το κάνουν και να μην τιμωρούνται. Αν επιτραπεί το coaching, θα υπάρχει λιγότερη ένταση και τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα από κάθε άποψη».

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση