Εθνική Ελλάδας: Ημιτελικός με την Τουρκία και τελικός με Γεωργία ή Καζακστάν για το Euro 2024

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 09:56 Εθνική Ελλάδας: Ημιτελικός με την Τουρκία και τελικός με Γεωργία ή Καζακστάν για το Euro 2024

Η Εθνική Ελλάδας θα έχει δύο ευκαιρίες για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Η γαλανόλευκη μπορεί να επιστρέψει στη μεγάλη διοργάνωση είτε μέσω των προκριματικών αγώνων είτε μέσω των πλέι οφ του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στον ημιτελικό και τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Καζακστάν στον τελικό. Όλα αυτά σε περίπτωση που καμία απ΄ αυτές τις τέσσερις ομάδες δεν καταφέρει να προκριθεί από την «κανονική» προκριματική φάση του Euro 2024.

Η Γεωργία, η οποία ήταν η καλύτερη πρώτη ομάδα της τρίτης κατηγορίας του Nations League, θα παίξει με την χειρότερη πρώτη ομάδα που ήταν το Καζακστάν και η δεύτερη καλύτερη πρώτη ομάδα (Ελλάδα) θα αντιμετωπίσει την τρίτη Τουρκία με πλεονέκτημα έδρας.

Εφόσον καμία από τις τέσσερις πρώτες ομάδες της τρίτης κατηγορίας του Nations League δεν προκριθεί από την προκριματική φάση του Euro στα τελικά της διοργάνωσης, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την Τουρκία στις 21 Μαρτίου 2024 και ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό (η έδρα θα καθοριστεί σε κλήρωση) το νικητή του ζευγαριού Γεωργίας – Καζακστάν στις 26 Μαρτίου 2024.

Να σημειωθεί ότι αν οι Τούρκοι καταφέρουν να προκριθούν στο Euro μέσω των προκριματικών και η Ελλάδα δεν μπορέσει, τότε η γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Λουξεμβούργο που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της Τουρκίας.

Έτσι και στον τελικό, αν Γεωργία ή Καζακστάν έχουν προκριθεί ήδη, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία ή το Αζερμπαϊτζάν που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των αντίστοιχων ομίλων της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση