Σάκκαρη - Κόβινιτς 2-0: Στον τελικό του Όπεν της Πάρμα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 17:33 Σάκκαρη - Κόβινιτς 2-0: Στον τελικό του Όπεν της Πάρμα

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Ντάνκα Κόβινιτς με 2-0 σετ και πέρασε στον απογευματινό τελικό στο 250άρι τουρνουά της Πάρμα, που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (19:00).

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα μέσα στην ημέρα για να κατακτήσει τον τίτλο στο 250άρι τουρνουά στην Πάρμα, νίκησε τη Μαυροβούνια Ντάνκα Κόβινιτς με 7-5, 6-2 και πέρασε στον τελικό που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (1/10).

Η 27χρονη Ελληνίδα θα παίξει στον 3ο τελικό μέσα στο 2022 και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της καριέρας της, μετά το 250άρι στο Ραμπάτ το 2019. Η αντίπαλός της θα βγει από τον ημιτελικό που ακολουθεί ανάμεσα στη Ρουμάνα, Άνα Μπογκντάν (Νο.53) και την Αιγύπτια, Μαγιάρ Σερίφ (Νο.74),.

Η κακοκαιρία της Παρασκευής στην Πάρμα έφερε την αναβολή των ημιτελικών σε μονό και διπλό γυναικών, με τους αγώνες να στριμώχνονται στο Σάββατο (1/10).

Ο τελικός του απλού γυναικών θα γίνει στις 19:00 ώρα Ελλάδας, θα προηγηθεί ο αντίστοιχος στο διπλό (17:00).

Όπως και να έχει η Μαρία Σάκκαρη έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το 2ο τίτλο της καριέρας της. Φέτος ήταν φιναλίστ τον Φεβρουάριο στην Αγία Πετρούπολη, όπου ηττήθηκε από την Κονταβέιτ με 2-1, ενώ τον Μάρτιο έπεσε πάνω στην Ιγκα Σβιόντεκ στον τελικό του Indian Wells και ήρθε η ήττα στα δύο σετ.

Δυσκολεύτηκε στο 1ο σετ, κυριάρχησε στο 2ο

Απέναντι στην Ντάνκα Κόβινιτς η Σάκκαρη αντιμετώπισε προβλήματα στο 1ο σετ. Η Ελληνίδα παίκτρια μπήκε φουριόζα στον ημιτελικό, μέσα σε εννέα λετπά είχε πετύχει δύο break, κάνοντας το 3-0 και έχοντας πάρει τους 12 από τους 15 πόντους που παίχθηκαν.

Μετά άρχισαν τα λάθη, ήρθε και η αντίδραση της Κόβινιτς, που πήρε τέσσερα διαδοχικά games 4-3, κατακτώντας τους 16 από τους 22 πόντους που παίχθηκαν σε αυτά.

Όμως στο κρίσιμο σημείο του σετ, η Σάκκαρη ήταν καλύτερη. Ισοφάρισε σε 4-4 και 5-5, με break προηγήθηκε 6-5, σερβίροντας στο 12ο game πήγε στο 40-15 και τελείωσε το σετ με άσο, 7-5, σε 53 λεπτά.

Η Κόβινιτς γλίτωσε break στο 1ο game του 2ου σετ, οι παίκτριες πήγαν στο 2-2 και εκεί η Σάκκαρη... πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Mε break έκανε το 3-2, με love game το 4-2, με την απογοητευμένη Κόβινιτς να μην έχει αντίδραση.

Το 5ο συνολικά break σε επτά ευκαιρίες, έφερε τη Σάκκαρη στο 5-2 και με νέο love game, πήρε το σετ 6-2, τη νίκη σε 90 λεπτά και πήγε να ξεκουραστεί εν όψει του τελικού.

πηγή: gazzetta.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση