Βαγγέλης Μαρινάκης κατά ΕΠΟ: «Δε θα συμπράξω σε αυτή την κωμωδία»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 14:37 Βαγγέλης Μαρινάκης κατά ΕΠΟ: «Δε θα συμπράξω σε αυτή την κωμωδία»

Η θέση του προέδρου της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την στάση της ΕΠΟ, αναφορικά με το Μητρώο σωματείων.

Με επιστολή του προς την ΕΠΟ που αναγνώστηκε πριν τη χθεσινή (11.10) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Βαγγέλης Μαρινάκης «επιτέθηκε» στην Ομοσπονδία για το θέμα του Μητρώου, αναφορικά με την απόφαση για την ομάδα που θα ανέβει στη Super League 2 (αποφασίστηκε να είναι ο Ηρακλής Λάρισας).

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Super League 1 απείχε από τη χθεσινή (11/10) συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ, όπου επρόκειτο να ληφθεί απόφαση αναφορικά με την ομάδα, που θα πάρει την άνοδο από τη Γ’ Εθνική στη Super League 2 .

Η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Κύριε πρόεδρε,

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής,

Αναφορικά με την υπ’ αρ. Νο35 Διακοπείσα Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και την συζήτηση και λήψη απόφασης επί της εξουσιοδότησης της γενικής Συνέλευσης (30/9/2022) προς την Εκτελεστική Επιτροπή για το θέμα που προέκυψε (;) εκ των υπ’ αρ. 120/2022, 121/2022 και 151/2022 αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ σας γνωρίζω ότι προσωπικά δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω και να λάβω μέρος στην συζήτηση και λήψη απόφασης επί ενός θέματος που αναδεικνύει σε όλο του το εύρος την πλήρη ανικανότητα της Ομοσπονδίας να ρυθμίσει μια κατάσταση που “σέρνεται” εδώ και μήνες, από την Εκτελεστική Επιτροπή στην Γενική Συνέλευση, και πάλι πίσω στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Όπως γνωρίζετε τα θέματα αυτά έχουν ανακύψει από τον Ιούλιο, ενώ στις δύο εκ των τριών περιπτώσεων οι προσφυγές έχουν ασκηθεί από τον περασμένο Μάιο. Έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου και εδώ και μήνες δεν έχει ληφθεί μια απόφαση που είναι ζωτική για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά αγγίζει και την Superleague 2. Τουλάχιστον πέντε ομάδες (που εμπλέκονται στις εκκρεμείς υποθέσεις) και τρεις εθνικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων μία επαγγελματική, βρίσκονται όμηροι της αβελτηρίας της Ομοσπονδίας υποθέσεων αυτών -η ίδια η ΕΠΟ δημιούργησε: δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν εξ υμών ότι το πρόβλημα ουσιαστικά εκκινεί από την απόφαση να διεξαχθούν ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κατά παράβαση των νόμων της ελληνικής Πολιτείας σε ό,τι αφορά στο Μητρώο Σωματείων, στους οποίους η ΕΠΟ είναι καταστατικά υποχρεωμένη να πειθαρχεί.

Αντιθέτως, στο όνομα του “αυτοδιοίκητου” αποφασίστηκε -εντελώς αυθαίρετα” η ΕΠΟ ως θεσμικό όργανο να αγνοήσει το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων που προβλέπει και επιβάλλει η Ελληνική νομοθεσία ως ελάχιστη προϋπόθεση νόμιμης λειτουργίας των αθλητικών σωματείων, την οποία έχουν σεβαστεί όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες όλων των ομαδικών αθλημάτων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στον σημερινό τραγέλαφο -που δεν θα έχει τέλος καθώς γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πως οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι την ίδια ώρα που η ΕΠΟ έχει βρεθεί ενώπιον αυτού του πρωτοφανούς αδιεξόδου, η Εκτελεστική Επιτροπή εγκρίνει προκηρύξεις πρωταθλημάτων οι οποίες εξακολουθούν να αγνοούν τις διατάξεις του Νόμου σε ό,τι αφορά στο Μητρώο Σωματείων, με αποτέλεσμα να θεωρείται μαθηματικά βέβαιο ότι και του χρόνου θα βρεθούμε στην ίδια ακριβώς κατάσταση.

Επί τόσους μήνες παρακολουθούμε την ΕΠΟ, δηλαδή τους εκπροσώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μικροσυμφέροντα, και να αδυνατούν να υπερβούν τις δεσμεύσεις τους και να επιλύσουν ένα θέμα που αφορά άμεσα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Και την ίδια στιγμή επιλέγουν να συντηρούν τις αιτίες που οδήγησαν στο θεσμικό αδιέξοδο παραγνωρίζοντας τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον. Ως Πρόεδρος της Superleague 1 αλλά και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν προτίθεμαι να συμπράξω σε αυτή την κωμωδία που παίζεται με απόλυτη ευθύνη της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της Super League

Ευάγγελος Μαρινάκης»

 

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση