Ολυμπιακός: Οι ποινές που προβλέπει ο ΚΑΠ σε ενδεχόμενη αποχώρηση από το πρωτάθλημα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 11:13 Ολυμπιακός: Οι ποινές που προβλέπει ο ΚΑΠ σε ενδεχόμενη αποχώρηση από το πρωτάθλημα

Στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου υπάρχει ολόκληρο σχετικό άρθρο.

Λίγο μετά τη λήξη του χθεσινού ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, δια στόματος του Γιάννη Βρέντζου, άνοιξε μία κουβέντα περί ενδεχόμενης αποχώρησης των Πειραιωτών από το Πρωτάθλημα. Κάτι που επιβεβαίωσε, ως σκέψη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το Ρέντη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Αν τελικά αυτή η ιδέα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, προχωρήσει και γίνει πράξη, τι θα σηματοδοτήσει για την ομάδα του Ολυμπιακού; Με λίγα λόγια, υποβιβασμούς και οικονομική καταστροφή. Αυτά προβλέπει ο κανονισμός της ΕΠΟ…

Στον ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) υπάρχει ολόκληρο σχετικό άρθρο για το ενδεχόμενο αυτό, με τίτλο «Αποχώρηση ΠΑΕ από πρωτάθλημα σε εξέλιξη».

Εκεί λοιπόν αναφέρει πως αν μία ομάδα αποφασίσει να αποχωρήσει από τη διοργάνωση, τότε αυτομάτως υποβιβάζεται 2 κατηγορίες, ενώ παράλληλα επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ στον πρόεδρο και στον μεγαλομέτοχό της.

Μάλιστα, όσοι κατέχουν ποσοστό, μεγαλύτερο του 10%, δεν θα μπορούν να μετέχουν στη νέα διοίκηση, ούτε αυτοί, ούτε οι συγγενείς τους, μέχρι τον δεύτερο βαθμό.

Τα ματς που θα έχουν δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ισχύουν κανονικά, όμως όσα ακολουθούν και δεν γίνουν, θα τα χάνει με 3-0.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, πέρα από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, το πρεστίζ του συλλόγου, θα υπάρξει μεγάλο πλήγμα και στα οικονομικά της ομάδας, καθώς ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που σταθερά τα τελευταία χρόνια έχει αρκετά εκατομμύρια έσοδα από τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι από την συμμετοχή του στο Europa League εξασφάλισε πάνω από 12 εκατομμύρια, ενώ πρόπερσι το αντίστοιχο ποσό από το Champions League ήταν μεγαλύτερο από 33 εκατομμύρια.

Η μοναδική περίπτωση για να μπορέσει να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ο Ολυμπιακός, είναι να εξασφαλίσει την συμμετοχή του μόνο μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση