ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-4: Επιβλητικό διπλό για τους Θεσσαλονικείς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 18:40 ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-4: Επιβλητικό διπλό για τους Θεσσαλονικείς

Ο Άρης επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα για τη 13η αγωνιστική της Super League 1 και πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη ευρεία νίκη, μετά το 5-0 επί της Λαμίας.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Φαμπιάνο και αφού γλίτωσε σε τουλάχιστον τρεις φάσεις την ισοφάριση, “τελείωσε” το ματς μέσα σε δύο λεπτά, με τον Ενκουλού και τον Οντουμπάτζο. Ο Πάλμα έβαλε το… κερασάκι στο τέλος, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Το παιχνίδι

Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και τον Άρη να έχει την πρώτη καλή στιγμή. Μόλις στο 5’ ο Καμάτσο έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με δυνατό σουτ.

Ο Άρης πίεσε ψηλά στη συνέχεια κι έτσι απέκτησε ελαφρά υπεροχή, παρουσιάζοντας όμως και κάποια προβλήματα στο χώρο του κέντρου. Το ματς κράτησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους τον καλό του ρυθμό, αλλά οι δυο ομάδες φάνηκαν ακίνδυνες, προς τις αντίπαλες εστίες. Στο 25’ η σέντρα – σουτ του Πίρσμαν δεν έφερε απειλή στα καρέ του Αθανασιάδη, αφού ο Ζερβίνιο δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα.

Στην καλύτερη στιγμή του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο μέρος, ο Σόρια ανάγκασε στο 34’ τον Κουέστα να διώξει δύσκολα της μπάλα, με το φαλτσαριστό σουτ που έπιασε.

To 0-0 έμεινε έτσι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να βρίσκει τελικά τη λύση στο δεύτερο μέρος, με μία αλλαγή του Πάρντιου, τον Οντουμπάτζο. Στο 59′ ο Άγγλος μεσοεπιθετικός κέρδισε πέναλτι σε μία ανύποπτη φάση στα όρια της περιοχής και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα, με τον Φαμπιάνο να αναλαμβάνει την εκτέλεση για το 1-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε αμέσως στην αντεπίθεση και έψαξε την ισοφάριση, δημιουργώντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ σε λίγα λεπτά, ο Μορέιρα έκανε όμως… τσαφ μπροστά από τον Κουέστα στο 70′ και ο τερματοφύλακας του Άρη είπε “όχι” στη συνέχεια σε εξαιρετικά σουτ των Τζήμα (75′) και Μορέιρα (76′).

Αμέσως μετά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν δική τους ευκαιρία στην αντεπίθεση, με τον Αθανασίου να αποκρούει το σουτ του Πίρσμαν, αλλά από το κόρνερ, ο Άρης “τελείωσε” το ματς. Ο Νταμπό πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ενκουλού τη δεύτερη σε κενή εστία, για το 2-0 στο ματς.

Πριν προλάβει να… καταλάβει τι έγινε ο ΠΑΣ Γιάννινα μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι “χτύπησαν” ξανά, με τον Οντουμπάτζο να πλασάρει μετά από απόκρουση του Αθανασίου σε σουτ του Νταμπό και τον Εραμούσπε να μην μπορεί να διώξει για το 3-0 των “κιτρίνων”.

Ο Άρης βρήκε μάλιστα και τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις, με τον Πάλμα να αξιοποιεί ένα εξαιρετικό γύρισμα του Γκρέι στο ύψος του πέναλτι και να γράφει το 4-0 στο ματς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφθασε έτσι τα 9 γκολ σε δύο αγώνες, μετά και το 5-0 επί της Λαμίας, ανεβαίνοντας στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε κι άλλο έδαφος με την τρίτη σερί ήττα του στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου – Παντελάκης Εραμούσπε Μπαγκαλιάνης (64’ Ροσέρο) – Σόρια Πήλιος Μπιλμπάο Τζίμας (87’ Τσίρης) – Μορέιρα Παμλίδης (87’ Φοφανά) – Μπάλαν.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά Ενκουλού Φαμπιάνο Πίρσμαν – Ετέμπο (90’+2’ Σγουρός) Μάνου Γκαρθία (73’ Νταμπό) Ματέο Γκαρσία – Καμάτσο (46’ Οντουμπάτζο) Πάλμα Ζερβινιό (79’ Γκρέι).

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση